Het is nog steeds winter. Niet dat het nu heel erg koud is, maar toch vriest het nog steeds ’s nachts en ligt er op sommig plaatsen nog wat sneeuw. Vandaag is het onze koordag. Dat betekent dat we samen met de andere leden van Valerius de hele dag gaan oefenen voor de uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach.

Maar voor die tijd ga ik eerst een uur hardlopen. Vandaag ga ik eerst richting Lunteren lopen. Daarna via de Broeksteeg en de Mijlerweg weer op huis aan.  De zon is net opgekomen, dus is het weer een prachtig gezicht.

Langs de Broeksteeg, richting de Meulunterseweg is een nieuw stukje natuur ontstaan (of aangelegd). Er staan wat bossen en er is water. Dat is in deze wintertijd een mooi gezicht.

Zoals meestal bij het hardlopen, luister ik ook vandaag een aflevering van het programma onderweg. In de uitzending die ik beluister heeft Elsbeth Gruteke een gesprek met Ben Tiggelaar.

Het is een zeer inspirerend gesprek. Het gaat onder andere over verandering. Volgens Ben is 95% van wat we doen gebaseerd op gewoonte en slechts 5% doen we bewust. Dat geeft aan dat veranderen niet zo gemakkelijk is. Hij pleit ervoor om te werken aan gedragsverandering. Maar dan wel in kleine stapjes. Probeer te kijken naar gedrag dat je wilt veranderen en ga dan een aantal punten aanpakken. Het is belangrijk om dat ook goed te monitoren.

We hebben een heerlijke koordag, waar we behoorlijk opgeschoten zijn met de Johannes Passion.

Aan het eind van de middag gaan we nog naar de opening van een tentoonstelling van Davitha van de Kuilen http://davitha.nl/ in het gebouw van het Nederlands Dagblad. Deze tentoonstelling valt samen met een activiteit in de 40 dagen-tijd (online kustretraite) die zij samen met de Trawant organiseert. Meer informatie over de trawant is te vinden op http://www.detrawant.nl