Vandaag is het weer de hoogste tijd om een flinke wandeling te maken. We zijn van plan om begin juli drie weken naar Oostenrijk te gaan om daar te gaan wandelen. Dan is het goed om je wat voor te bereiden. We besluiten vandaag dicht bij huis te blijven en het gebied tussen Barneveld, Zwartebroek en Nijkerk te verkennen.

Ik heb een wandeling op internet gevonden en probeer deze op mijn Garmin horloge te krijgen. Volgens de handleiding is het heel simpel, maar in de praktijk valt het nog niet mee. Uiteindelijk lukt het me en het is een heel prettige manier van lopen. Je ziet op het horloge precies waar je heen moet en of je nog op de route zit.

De wandeling is zo’n 20 kilometer. We besluiten dat het te laat wordt als we hem helemaal lopen en we snijden aan het eind een stuk af door het gedeelte richting Voorthuizen bij Appel over te slaan.

Het is een prachige en afwisselende wandeling met bos, weilanden, water. En natuurlijk heel veel mooie luchten. We moeten soms wel wat laveren om modder te vermijden. Onze conclusie is dat het vlak bij huis toch zo heel mooi is.