Ruim 10 jaar geleden heb ik een bericht geschreven met dezelfde titel.  We gingen toen met heel ander weer wandelen in de buurt van Andel. Het was toen nat en koud. Vandaag is het prachtig zomerweer. Even een klein citaata uit de post van 2011.

Vroeger toen ik nog in Andel woonde (voor 1984) was met dit mooie gebied nooit echt opgevallen. Het was gewoon het pompveld en meer niet. Nu valt het op hoe mooi het gebied is.  We starten onze wandeling op de hoek van het Eendenveld en de Bakse Ka. De Bakse Ka is een onderverhad smal weggetje wat langs het pompveld ligt. Het is onvoorstelbaar dat zo’n ka, tot de ruilverkaveling in de jaren 60 gebruikt moest worden als men van Andel richting Eethen ging.

Meer informatie over het Pompveld is te vinden op de site van het Brabants Landschap

We beginnen onze wandeling op precies het zelfde punt als in 2011 en we lopen zo ongeveer om de polder heen. Je mag bijna nergens de polder in, dit om de natuur te beschermen. We volgen eerst een redelijk verhard pad, maar al snel komen we op ‘graspaden’. Men heeft het gras een tijdje geleden gemaaid om een pad te maken. Maar het loopt niet echt gemakkelijk.
Door middel van de fotos hieronder een indruk van dit uniek stukje polder bij Andel