Ook dit jaar wil ik de Marathon in Zeeland gaan lopen. Dat wordt dan de 12e keer dat ik mee ga doen. De kustmarathon is altijd op de eerste zaterdag van oktober, dus dit jaar op de 1e oktober.

Dit jaar heb ik voor het eerst sinds jaren weer een officieel trainingsschema gehanteerd. Het schema heb ik gemaakt via de website van Asics. Het schema zit goed in elkaar en het is een extra stok achter de deur om consequent de training te volgen. Begin juli ben ik met het schema begonnen. Dat ging heel goed tot eind augustus. Eind augustus kreeg ik steeds meer last van een spier in het bovenbeen. Uiteindelijk had ik er zoveel last van dat ik niet meer kon hard lopen.

Ik ben direct naar de fysiotherapeut gegaan en dat heeft direct resultaat geboekt. Een speen in het bovenbeen zat vast. Naast de afspraken met de fysiotherapeut heb ik ook zelf wat eraan bijgedragen. Ik heb namelijk een zogenaamde Foam Roller gekocht en daarna gebruikt.

De foam roller leg je onder je been en dan rol je met je been over de roller heen. De druk die op je spieren wordt uitgeoefend zorgt ervoor dat de spanning in de spier verdwijnt. Met name de onregelmatige oppervlakte is hierbij heel behulpzaam.
Meer informatie is te vinden via de deze link.

wp_20160907_09_17_49_pro

Al met al heeft deze aanpak er voor gezorgd dat ik vanaf deze week mijn training weer helemaal kon hervatten.

Zaterdag 10 september heb ik een lange duurloop van 32 km gedaan, zonder dat ik ook maar enige last van mijn blessure had. Het was een prachtige ochtend om hard te lopen.
Terwijl ik over de Barnseweg liep richting Kootwijkerbroek kwam de zon op.

wp_20160910_07_12_47_pro

De hele route die ik gelopen heb is hier beneden te zien.

2016-09-11_1403

 

Met name het stuk in de buurt van Kootwijk was heel mooi.

wp_20160910_08_57_43_pro