Nadat we de Sunrise tour gedaan hebben gaan we ontbijten en daarna vertrekken we richting Moab. Moab is een plaats die net onder het park Arches ligt dat onze volgende bezienswaardigheid wordt.

Het is niet zo’n lage reis; zo’n 150 mile. Maar we starten al verkeerd door precies de verkeerde kant op te rijden. Dat heb je ervan als je denkt dat je het beter weet dan de routeplanner.

We zien het landschap snel veranderen. Het wordt groener doordat er meer begroeiing is en de kleur van het gesteente veranderd. Het is onderweg niet alleen maar rode steen die we zien.

IMG_6663

Maar ook vandaag zien we weer bijzondere rotsen en gesteentes.

IMG_6670 IMG_6672

We hebben met de camper nog steeds het probleem dat er een lampje brandt wat niet hoort te branden. Het lampje staat niet in de “Rental Guide” Wij denken dat het met de bandenspanning te maken heeft, maar die is ondertussen goed. Dus bellen we nog maar een keer met Cruise America. De medewerker aan de telefoon maakt uit onze beschrijving van het ikoontje wat verlicht is op dat het met de remvloeistof te maken heeft. Hij gaat een garage in Moab vinden waar we naar toe kunnen om het te laten controleren.

En ergens onderweg in een dorpje komen we het volgende leuke tafereel tegen.

IMG_6673

Voor we een camping gaan zoeken gaan we eerst bij “Wash-it” langs want die is door Cruise America aangewezen om ons ‘probleem’ op te lossen. De vriendelijke medewerker trekt de conclusie dat het niets met de remvloeistof te maken heeft. Dat bevestigt ons dat we toch nog niet zo a-technisch zijn.  Hij houdt het erop dat de sensor die de bandenspanning van één van de banden kapot is. Hij neemt contact op met Cruise America en we kunnen onze reis gewoon vervolgen en het lampje negeren.

Het vinden van een camping is nog niet zo eenvoudig. Alle campgrounds die we bellen zitten vol. Uiteindelijk vinden we een camping langs de Colorado River waar nog één plekje vrij is. Het is zo’n zelfde systeem als wat we bij Grand Canyon hadden. Je stopt geld in een enveloppe die je in een bus gooit en je doet een formuliertje op een paal bij de campingplaats zodat iedereen weet dat die plaats gereserveerd is.

Het uitzicht vanaf onze staanplaats is fantastisch.

IMG_6675

We brengen de rest van de dag heel relaxed door. Op de volgende foto is te zien dat wij plaats 12 hebben gereserveerd en bezet.

IMG_6677

We beginen het relaxen met een heerlijk ijsje van Ben & Jerries, dankzij het vriesvak in de koelkast is dat mogelijk.

IMG_0352 IMG_0354

Men noemt dit een campground maar eigenlijk verdient het die naam niet. Op de vorige fot zie je prachtige rotsen. Maar als je goed kijkt op de onderstaande foto zie je dat we direct aan een weg staan waar regelmatig auto’s passeren.

De camping heeft als voorziening dat elke plek een picknick tafel heeft en verder is er een heel primitieve WC, die wij niet durven te gebruiken.

IMG_0358