Vandaag is het zondag 12 juni. De tweede zondag van onze vakantie. We gaan vanochtend eerst naar de Bryce Canyon Bible Church. Dat is een vrije gemeente die niet aan een bepaalde denominatie gebonden is, maar die Bijbel-getrouw probeert te zijn.

IMG_0467

Op de weg naar Brice Canyon kwamen we al langs deze kerk. We weten dus precies waar we moeten zijn. De dienst begint al vroeg, om 9 uur. Er zijn zo’n 20 mensen waaronder ook een man uit Zwitserland die voor zijn werk in Las Vegas is en de stilte heeft opgezocht in het weekend dat hij vrij is.

De gemeente wordt geleid door een echtpaar wat hier als ‘church-planter’ is begonnen. Er wordt veel gezongen en de preek is n.a.v. Spreuken 25. Het is een bemoedigende preek waarbij aangegeven wordt dat we een machtig God hebben die ons oproept om trouw en vol gerechtigheid te leven.

IMG_0466

Na de dienst zetten we koers naar Zion, dat is niet zo heel erg verg. Met anderhalf uur zijn we er.

IMG_7069

We  komen vanuit het Oosten dus nemen we de East-Entry van het park Zion. Helemaal aan het begin van het park stoppen we bij checkerboard mesa. Dat is een rots met een bijzonder dambord-achtig patroon.

IMG_7072

Dat is hiet de gemakkelijkste ingang. Deze weg door het park gaat door een ontzettend smalle tunnel. Bij de ingang van het park moeten we precies de maten van de camper opgeven. Omdat we de breedte niet weten komt de man die hieronder op de foto te zien is uit zijn hokje om de breedte op te meten. We krijgen een papiertje wat we op de voorruit moeten plakken zodat men bij de tunnel weet dat we zonder problemen door de tunnel kunnen.

De tunnel is heel erg smal, maar gelukkig wordt het verkeer zo geregeld dat er steeds maar vanaf één kant gereden wordt.

IMG_0468

De weg is verder heel erg bochtig.

IMG_7082

We hebben een camping afgesproken in het plaatsje Virgin wat een eindje voorbij Zion (naar het westen ligt). We parkeren onze camper in Springdale en gaan dan met de shuttle-bus terug naar het park. We stappen over op de andere shuttle line die ons in het park brengt. Het is niet toegestaan om met je eigen auto de canyon in te rijden. Het is er echt ontzettend druk..

We rijden met de bus naar de laatste halte aan het eind van de Canyon. Hier stappen we met heel veel mensen uit. Je kunt een wandeling maken (Riverside trail) die langs de rivier de Virgin gaat en uitkomt bij de Narrows.  Het water in de Virgin bruist op verschillende plekken.

IMG_7090

Als je even van het pad afgaat heb je een mooi uitzicht in de Canyon

IMG_7091

De wandeling is ons wat tegengevallen omdat het zo ontzettend druk is dat je haast in een file over het geasfalteerde pad loopt. Je ziet ook niet veel van de rivier. Als je aan het eind bij de Narrows komt is het er zo druk dat er geen aardigheid aan is. We hadden ons voorgesteld dat we de Narrows goed konden zien. Maar je moet eerst een heel stuk door het water waden om echt bij de Narrows te komen. De Narrows zijn smalle hoge kloven waar je doorheen kunt wandelen. Als je dat doet moet je beducht zijn op een nat pak en rekening houden et zowel kou als warmte.

IMG_7092

We nemen de bus terug en stoppen allereerst bij de Weeping Rock.

IMG_7094

De weeping rock is een overhangende rots waar water overheen sijpelt. Daardoor is er veel begroeiing. Het is een leuk gezicht deze rots.

IMG_0488

We proberen het vallende water vast te leggen op de foto,wat nog niet echt meevalt.

IMG_7098

IMG_7103

We gaan met de bus verder naar de volgende halte de Grotto. Hier gaan we een kleine trail lopen naar de volgende halte. Bij de Grotto start de beruchte “Angels Landing” trail. Dat is een heel zware trail, die nogal wat van de wandelaar vraagt en waarvoor je zeker geen hoogtevrees moet hebben. We discussiëren of we deze wandeling morgen gaan maken of niet. De mening zijn wat verdeeld over dit idee.

IMG_7105

Vanuit de bus heb je door het dakraam een grappig uitzicht op de bergen rondom de Canyon.

IMG_7106

Hieronder nog een paar plaatjes van de wandeling die we gemaakt hebben.

IMG_7111 IMG_7112

We gaan met de bus terug naar Springdale en vandaar gaan we verder naar de camping in Virgin. Het is een prachtige camping met full-hookup plaatsen.

We besluiten de avond met het luisteren van een bemoedigende preek van Ds. Paul Visser uit Amsterdam.