Vandaag gaan we als eerste de omgeving van de Andraszi Utca bezoeken. We gaan er naar toe via de metro, op het Deak Ference Ter stappen we over op de oudste metrolijn van Budapest (lijn 1). Deze lijn heeft hele mooie oude stationetjes.  Op de foto is de sfeer op zo'n station goed te zien. Het is er ook veel rustiger dan op de andere lijnen, minder hectisch.

 

De Andraszi Utca is een lange boulevard die van het centrum van Pest naar het heldenplein loopt. Er zijn bijzonder fraaie panden te vinden. In een zijstraat zijn heel veel theaters. Aan deze straat vind je ook het beroemde opera gebouw. We besluiten de opera niet te bezichtigen maar kaartjes te kopen voor een voorstelling van Midsummer night dream van Mendelsohn. Al deze gebouwen zijn gebouwd in het tweede deel van de 19e eeuw toen er veel welvaart was.

 

Een zijstraat lijdt naar het Franz List huis wat nu het conservatorium is.? Er staat ook een bijzonder standbeeld van Lizt, waarop duidelijk (misschien overdreven) zijn hele grote handen te zien zijn.

 Na het bezoek aan deze straat wandelen we nog naar de Szécheny Lánchid. Vanaf deze brug heb je een prachtig uitzicht over de Donau. Vooral het Budsagedeelte is mooi om te zien, maar ook de Parlementsgebouwen zijn mooi te zien in een kleine bocht van de rivier.

Hierna gaan Kees, Hanny en Mirjam naar het Sabadszag Ter en de jongens gaan naar Buda om nog bij de Sint Anna Templon te kijken. ’s Avonds is er de uitvoering in de Opera.