Vandaag maak ik één bericht voor zaterdag 27 juli en zondag 28 juli. De zaterdag staat in het teken van de bruiloft van Gerben en Amber. Om die reden zijn we naar Friesland gekomen. We hebben het goed naar onze zin op de camping Het Klokhuis
We staan op een mooi plekje en het is er heerlijk rustig op de camping. Zaterdagochtend ga ik hardlopen en loop dan naar Oudega. Ik ga even bij de kerk kijken, de deur staat open en tot mijn verbazing zie ik Wilco en Robin die met de voorbereidingen voor de bruiloft bezig zijn. In dit kerkje in Oudega vindt zowel de huwelijksvoltrekking als de inzegening plaats.
Het is een mooie bruiloft met gelukkige mensen die elkaar duidelijk gevonden hebben en samen het leven willen gaan delen. 

Op zondag gaan we twee keer naar de kerk. ’s ochtends in Oudega en ’s avonds gaan we naar een dienst in het kleine kerkje ‘op Sânfurd’. In dat kerkje is er maar af en toe een dienst. Vooral de dienst in Sânfurd raakt mij. Het gaat in deze dienst over Prediker 4. Dit hoofdstuk begint met de waarneming dat er veel onderdrukking is in de wereld en dat er geen recht gedaan wordt. Terwijl niemand de verdrukte troost. Er is nog niet veel veranderd sinds de tijd van Prediker. Als één van de oorzaken noemt Prediker de afgunst. Dat is in het groot zo, maar kan ook in het klein een rol spelen. De kern van de preek gaat over dat de oplossing in de gemeenschap gelegen is. Twee mensen zijn sterker dan één. Als je valt kan de ander je oprichten, samen kun je het warm hebben etc.
Het is een oproep om naar elkaar om te zien. Het leven als christen is heel praktisch.

Aan het eind van de avond zitten we nog een tijdje aan het meer, waar het heerlijk rustig is. Al met al hebben we er absoluut geen spijt van dat we dit weekend in Friesland nog aan onze vakantie hebben vastgeknoopt!