Woensdag schreef ik dat we de mooiste wandeling gemaakt hebben. Vandaag kan ik gerust weer hetzelfde schrijven. Ook vandaag hebben we gewandeld en het was wederom fantastisch. We zijn opnieuw met de shuttle naar het eind van het dal gegaan en vandaar zijn we via een omweg, bovenlangs, naar Nevache terug gelopen. Het pad ging eerst een stuk omhoog en daarna was het redelijk vlak tot een eindje voor Nevache. Vanaf dat punt was het weer behoorlijk dalen. Dalen lijkt simpel maar het kost toch ook behoorlijk wat inspanning. Hoewel we redelijk goede paden hadden, is geen stap hetzelfde. Elke keer is de hoogte verschillend, soms is het recht maar vaak is de ondergrond ook schuin. Kortom het is best een inspanning.

Het viel ons vandaag weer op hoeveel verschillende soorten bloemen er zijn in de bergen. Allerlei kleuren en als je bijvoorbeeld gele bloemen ziet dan zijn er nog diverse schakeringen in geel. Kortom alleen al het zien van al die prachtige bloemen rechtvaardigd de inspanning van een bergwandeling.

Ergens halverwege hebben we een uitstapje gemaakt naar Lac Larmon. Dat was mooi. We hadden nog een meer kunnen bezoekenk, Lac Serpent, maar dat leek ons iets teveel inspanning. Je moest dan nog een half uur extra stijgen en ook precies dezelfde weg weer terug nemen.

Bij dit meertje maken we nog een selfie die we naar wat mensen in Nederland versturen als groet en als alternatief voor de traditionele vakantie kaart.

Aangekomen in Nevache hebben we nog brood gekocht en ons getrakteerd op een ijsje. Terug op de camping hebben we al vast wat opgeruimd zodat we morgen vroeg kunnen vertrekken. Hoewel we nooit uitgekeken raken in de bergen, gaan we nu toch richting Nederland. Morgen vertrekken we naar Bar-le-Duc. We willen daar blijven tot aanstaande donderdag.