Maandag 15 juli is een stralende dag en dus een perfecte wandeldag Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om met de auto verder het dal in te gaan. Van 8 uur in de ochtend tot 7 uur in de avond rijden er shuttle-busjes van Roubion (tegenover onze camping) naar het einde van het dal. Deze service is ingesteld om de drukte in het dal te voorkomen. Wij zijn er wel blij mee, want rijden in dit dal is geen pretje. De weg is heel smal, op heel veel plaatsen kun je geen tegenligger passeren. Voor 12 Euro per persoon heb je een dagkaart. Wij kopen die omdat we naar het eind van het dal willen gaan. We gaan naar de parkeerplaats net voorbij Refuge de Laval. Hieronder zie je de bus bij het eindpunt in het dal.
We gaan vandaag een wandeling maken die niet zo zwaar lijkt: Refuge Laval – Lac Long – Lac Rond – Refuge des Drayères – Refuge Laval.
Na een kilometer is het eventjes zwaar omdat we dan steil omhoog gaan op een vrij lastig pad. Later is er eventje een stukje naar Lac Rond waar het pad heel onduidelijk is en elke aanwijzing ontbreekt. We lopen een rondje en zijn blij dat we eerst langs de meren zijn gelopen want de afdaling vanaf Lac Rond is heel eenvoudig. 
Het is een fantastische wandeling met prachtige vergezichten. Overal zie je de bergen oprijzen en natuurlijk blijven meertjes in de bergen altijd mooi. Woorden schieten te kort om al het moois te beschrijven. Daarom laat ik maar wat foto’s zien.

Foto galerij