De dag begint vandaag met zware bewolking en niet lang daarna begint het te (mot)regenen. Het blijft af en aan tot een uur of 3 regenen. Die tijd gebruiken wij dan maar om te lezen. We zitten afwisselend in en buiten de tent, afhankelijk van het weer. Ik heb deze vakantie heel wat gelezen. Vandaag het ik het boek Gilead van Marilynne Robinson uitgelezen. Ik had dat boek al eens in 2016 gelezen maar heb het nu weer opnieuw gelezen. Het blijft een prachtig boek. Heb je het niet gelezen dan is het zeker een aanrader. Het boek is een lange brief die dominee John Ames schrijft aan zijn zoontje. De dominee heeft zijn vrouw op 67 jarige leeftijd ontmoet en hij is nu 76 jaar oud en ziek. Hij schrijft de brief aan zijn zoon zodat hij hem wat kan meegeven. In dit mooie boek vind je heel veel levenswijsheden. Ik ga hier geen recensie geven maar hiernaast zie je één van de fragmenten die mij raakte.

Toen vrijwel iedereen vertrokken was en alles zich nog op tafel bevond en de kaarsen nog brandden, bracht je moeder je door het gangpad naar me toe en zei tegen me ‘Je moest hem daar maar wat van geven.’ Je was natuurlijk nog te jong, maar ze had volkomen gelijk. Het lichaam van Christus, voor jou gebroken. Het bloed van Christus, voor jou vergoten. Je schone, plechtige kindergezichtje opgeven om deze mysteries uit mijn handen te ontvangen.

Marilynne Robinson

Uit Gilead

Zodra het droog is gaan we nog even naar het stadje. We bezoeken een kerk in het centrum en lopen door de belangrijkste winkelstraat. Het is duidelijk te zien dat het geen florerende stad is. Er zijn nog al wat zaken gesloten. 
Bij terugkomst op de camping regent het nog wat. We koken vandaag nasi voor 2 dagen, dat is makkelijk voor op de terugreis donderdag. We hadden vandaag het plan om een wandeling in de buurt te gaan maken. Dat doen we morgen dan maar, in de verwachting dat het dan wel mooi weer met zon is.