Vandaag houden we een rustdag. Uitslapen lukt ons niet echt, dat is ook niet nodig want we gaan meestal op tijd naar bed. Na het ontbij en de koffie gaan we een paar spelletjes KUB spelen. Het blijft altijd een uitdaging om de kub’s om te gooien. Maar het blijft leuk.

Vandaag is het weer een stralende en heel zonnige dag. We gaan lekker in de schaduw zitten op de plek naast ons, want daar staan een paar bosjes die schaduw geven. Na een tijdje moeten we echter verkassen want de plek wordt bezet door nieuwe kampeerders. Omdat onze plaats geen schaduw heeft, gaan we wat expermimenteren met een tarp. Het blijft behelpen, vooral ook omdat hij niet van katoen is.

Zo’n rustdag geeft me gelegenheid om over wat anders te schrijven, en wel over de energievoorziening op de camping. We kozen altijd een plaats met stroom. Nu heb ik voor de vakantie een zonnepaneel en een powerstation aangeschaft. Het voordeel is dat je dan geen stroomplaats hoeft. De powerstation is een batterij met diverse aansluitingen voor opladen. USB aansluitingen maar ook een gewoon stopcontact. Op die manier kan ik vouwwagen van stroom voorzien. Het voordeel is ook dat indien nodig de powerstation ook via de 12 volts aansluiting in de auto opgeladen kan worden. Degene die ik gekocht heb blijkt onvoldoende capaciteit te hebben om ook de koelkast te laten werken. Daarvoor kan ik dan weer de gasfles gebruiken. Het is leuk maar wel wat gedoe. Na een paar dagen blijkt dat het opladen soms stopt (en altijd als we de hele dag weg zijn) met een foutmelding. Dit heb ik gemeld bij de leverancier (Heko solar) en zij stelden voor om de powerstation om te wisselen voor een nieuwe. Dat geeft mij de gelegenheid om toch maar voor die zwaardere te kiezen. Heko solar zit ergens vlak langs de A73 dus spreken we af dat we op de terugweg daar langs gaan om de accu om te wisselen. Na het eten, aan het begin van de avond lopen we nog even over de camping. Het is en blijft een bijzondere camping. Voor nog geen 15 Euro per nacht kun je hier met zijn tweeën overnachten. Je moet niet al te veel verwachten. Het sanitair is eigenlijk niet toereikend voor het aantal kampeerders, maar al met al is het een mooie plaats om te staan.