Volgens het weerbericht wordt woensdag 6 juli een hele mooie dag met veel zon en geen regen. Dat is dus een uitgelezen dag om naar de Stubaier Gletscher te gaan. We hebben vanaf de camping uitzicht op de gletscher maar je kunt er ook naar toe. Om er te komen is het een hele reis. Allereerst gaan we met de bus naar de laatste halte in het dal bij het begin van de kabelbaan naar de gletscher. Dan nemen we de kabelbaan, of beter gezecht de kabelbanen. Met 2x overstappen, dus 3 kabelbanen kom je boven bij de gletscher op een hoogte van ruim 3200 meter. Dat is een behoorlijke hoogte als je bedenkt dat de camping op 1120 meter hoogte en het begin van de kabelbanen op ruim 1700 meter hoogte ligt. 
Alleen de reis met de kabelbanen is al een belevenis door het prachtige uitzicht. De laatste etappe gaat over de gletscher heen. Heel bijzonder. Boven gekomen kun je met een trap naar een uitzichtspunt lopen. Het uitzicht is werkelijk magnifiek. Het is ondoenlijk om het te beschrijven en ook fotos geven nooit zo’n mooi beeld als het in het echt is. Ik raak opnieuw onder de indruk van de enerverende bergwereld. Wat een wonder! en wat bijzonder dat wij dat mogen aanschouwen.

Na deze geweldige ervaring gaan we terug naar het eerste tussenstation van de kabelbaan. Naast dat station ligt de Dresdner Hütte. Hier gaan we nog een rondwandeling maken van zo’n anderhalf uur. Halverwege de wandeling komen we bij een klein meertje. Hier houden we halt en eten we ons brood op. Het is maar een klein meertje maar het is een prachtige plek om te rusten.

Beneden aangkomen nemen we de bus terug naar de camping. Al met al kijken we terug op een prachtige dag.