We staan vanochtend vroeg op (half 8), want het belooft een mooie en zonnige dag te worden. Vandaag gaan we een fietstocht maken. Dus is het fijn om bijtijds te vertrekken.

De route die we gefietst hebben is hieronder te zien.

We  fietsen eerst naar Milligen aan de Rijn, waar we een kopje koffie drinken met een reusachtig stuk appletaart erbij. Het was een wijze beslissing om maar één stuk taart te bestellen. Bij Milligen varen we over naar de andere kant van Rijn.

We fietsen veelal langs de Rijn. Eerst nog in Nederland maar voorbij Lobith, Tolkamer en Spijk rijden we Duitsland in. De route valt een beetje tegen. Er is vrij veel bebouwing; industrieterrein, maar het ziet er vaak wat verlopen en oud uit. We fietsen naar Emmerik en daar gaan we over de brug weer naar “onze” kant van de Rijn.

De route die we gepland hebben gaat over de dijk, na de brug bij Emmerik. Maar helaas zijn ze begonnen met de dijkverzwaring. Het fietspad of de weg over de dijk is afgesloten. Dat is op een grondige manier gebeurd; Er staan gewoon hekken op de dijk, dus er is geen doorkomen aan. Anders dan in Nederland staat er niet aangegeven  hoe de fietsers nu verder moeten rijden. We proberen na een tijdje rechtsaf te gaan om weer op de route te komen. Maar we lopen vast bij een hek, vlak bij de dijk. We besluiten om met de fiets door het gras te gaan lopen en de dijk op de gaan. Dat lukt, maar het heeft ons wel wat oponthoud opgeleverd. Op de route-kaart (boven) heb ik met een pijl aangegeven waar we vastliepen.

Wanneer we weer op de route zijn gekomen, houden we eerst een pauze om wat te eten en te drinken.

Na de rustpauze blijkt de batterij van mijn telefoon leeg te zijn, dus kunnen we de handige route-app van de ANWB niet meer gebruiken. We rijden daarop dan ook prompt verkeerd. Ik heb  thuis een overzicht van alle knooppunten gemaakt die we moeten passeren. Maar bij het lezen maak ik een fout(je). Na nummer 26 moeten we volgens mij naar nummer 28, maar helaas zie ik over het hoofd dat het papiertje gevouwen is waardoor er nog een heleboel nummers tussen zitten. De nummer 28 die ik zie komt pas veel verderop als we al weer in Nederland zijn.
We rijden vanaf Kranenburg langs een niet meer in gebruikt zijnde spoorlijn terug naar Groesbeek.

In Groesbeek doen we inkopen. Zwaar beladen komen we aan op de camping.

We hebben verse pizza’s gekocht en met de Pizza-steen bakken we de Pizza’s af op de Skottel. Helaas zijn ze iets aangebrand, het komt blijkbaar heel nauw op welke temperatuur je bakt. Maar we genieten er toch van.

We zitten verder de hele avond nog buiten en we maken ook nog een rondje over de camping. Hieronder zijn wat foto’s van dat rondje te zien.