De laatste dagen is het een beetje lastig om te weten wat voor weer het wordt. De weeersverwachting is niet echt betrouwbaar. De verwachting voor donderdag 7 juli is dat het vanaf een uur of 11 gaat regenen. Omdat we ook vandaag weer willen gaan wandelen besluiten we om vroeg te gaan. Vandaag willen we een wandeling gaan maken vanaf het bergstation van de Elferbahn bij Neustift (im Stubaital). De lift gaat om 8 uur open, dus wij staan er op dat moment. De lift brengt ons zo’n 800 meter hoger op ongeveer 1700 meter hoogte. We hebben heel wat discussie gevoerd over wat we nu precies gaan lopen. Vooral met oog op de mogelijke regen die ze verwachten. En ook tijdens het lopen zijn we er nog niet uit. Nemen we een kort rondje uit voorzorg, voor het geval het gaat regenen? Of nemen we een langer rondje met het risico dat het mogelijk gaat regenen. Je kunt ook zeggen dat het om een optimistische of pessimistische blik gaat. Hanny en Jannie zitten meer aan de pessimistische kant, terwijl ik de andere opstelling kies. Het is nu mooi weer, de weersverwachtingen hier zijn lang niet altijd accuraat en het valt vast mee met de regen. Na wat heen en weer gepraat kiezen we voor de positieve variant, mede omdat je dan veel minder stijl hoeft te dalen. 

Hieronder is de route te zien die we uiteindelijk gelopen hebben.

Het is een prachtige wandeling geworden met  hele mooie uitzichten. Af en toe een paar druppels water. Het mooie van een wandeling zoals deze is, dat de wolken weer een heel andere sfeer aan de wandeling geven. 
Een paar minuten nadat we bij de lift aan komen begint het te regen. We gaan terug naar de camping en vermaken ons daar de rest van de dag.