Vandaag wordt het de eerste wandeldag met z’n vieren. Ankie en Berend Jan hebben geoefend voor de vakantie door een paar klompenpaden te lopen. Maar dat is toch anders dan hier in Zwitserland. We gaan vandaag een wandeling maken met niet al te veel hoogte verschil. We lopen van de camping naar het dorp en dan willen we iets naar beneden in het dal lopen. We kiezen ervoor om aan de andere kant van de weg (t.o.v. de camping) heen te lopen.

We hebben een leuke wandeling. Vooral in het begin is het eenvoudig omdat we steeds iets omhoog en dan weer iets omlaag gaan.

Na een tijd kunnen we kiezen om naar beneden naar het dal te gaan of om nog verder door te lopen richting Praz de Fort. We besluiten dat te doen. Maar na een tijdje krijgen we spijt. We zijn al een paar honderd meter gestegen en dat is nog maar het begin.
Daarom zetten we toch maar richting het dal. Onderweg naar Branche de Bas komen we langs een hut waar we ons brood eten.
Het is hier prachtig, tegen een  helling met een mooi uitzicht en prachtige bloemen in het gras.

Aangekomen in het dal lopen we een stukje langs de weg richting La Fouly voordat we de weg en het riviertje oversteken. We lopen aan de andere kant terug.

Een uurtje na terugkomst gaat Hanny douchen en ik ga brood bestellen. Wanneer ik terugloop naar de tent kan ik mijn ogen niet geloven, want onze auto staat weer naast de tent. De auto is gebracht door 2 mensen van de garage in Orsieres. Zij hebben de dop van het koelwater-reservoir vervangen en het probleem moet daarmee opgelost zijn. Wij staan perplex, maar het ziet er goed uit. Hij is eerst met de auto naar de Grand Col St Bernard gereden en vervolgens naar de camping. Het koelwater kookt niet! Dit ziet er goed uit, dat betekent dus geen repatriering en geen leenauto. Bravo voor de mensen van de garage in Orsieres.

De rest van de dag lezen we nog wat en drinken we samen koffie en een glas wijn. We buigen ons over het programma van de komende dagen. We zijn er nog niet helemaal uit maar we denken dat we de huttentocht maar laten zitten. Er is maar één optie, naar de Cab de Trient, maar dan moet je eerst ook al met de auto naar Champex en dan met de lift naar boven.