Maandag 8 juli is het de tiende dag van onze vakantie. Het is de laatste dag dat we gaan wandelen vanuit Arolla want morgen vertrekken we naar La Fouly. Het mooie aan de camping in Arolla is dat je heel veel wandelingen vanaf de camping kunt doen. Dit is nu de 5e wandeling die we hier maken en ook nu kunnen we gewoon op de camping starten.  Vandaag gaan we lopen naar de “Col de Riedmatten”. Meer informatie over deze col en de route die we lopen is te vinden op internet via deze link.

Op het kaartje hieronder is de route ook te zien.

De rechterpijl geeft de camping aan en de linker pijl de Col waar wij naar toe gaan lopen. De Col de Riedmatten verbindt het dal bij Arolla met het Val de Dix.

De tocht laat ons bijna 1000 meter stijgen (en ook weer dalen want we lopen dezelfde weg terug). Maar toch is het een vrij eenvoudige tocht. Op het laatste stuk na is het nergens heel steil. We lopen op de heenweg van Oost naar West en in het Zuiden zien we steeds machtige bergen en gletschers liggen. Het is een prachtig gezicht en doordat de tocht niet zo zwaar is, hebben we gelegenheid genoeg om rond te kijken tijdens het wandelen.

Op een bepaald moment zien we de col liggen en kunnen we kiezen: Links naar de Pass du Chèvre’s of rechts naar de Col de Riedmatten. Wij besluiten voor de col te kiezen, de meeste mensen kiezen de andere optie. Het laatste stukje is heel steil maar het is de moeite waard. Bovenop de pas hebben we een geweldig uitzicht over het gebied waar we vandaan gekomen zijn, maar ook de andere kant op is het indrukwekkend.

Op de terugweg stoppen we nog één keer onderweg zodat Hanny wat fotos van bloemen kan maken. Om een uur of 4 zijn we op de camping terug en genieten we nog even van een heerlijk blikje bier voordat we gaan eten.

De gemaakte foto’s zijn hieronder te zien.