We beginnen de dag met een ‘zondags’-ontbijt: Sinaasappelsap, thee, een Buttergipfel (croissant) en Bio-brood uit de streek. Na het ontbijt en de koffie gaan we naar de kerk in Heiligkreuz wandelen. Heiligkreuz ligt in een zij-dal bij Binn. We gaan naar de zogenaamde Wallfahrts Kirche” bij Heiligkreuz.

Het is een zogenaamde bedevaartskapel, verder is me de geschiedenis onbekend. Het is zo’n anderhalf uur lopen. Dat is geen probleem voor ons, temeer daar de dienst pas om kwart voor twaalf begint. We zijn ruim op tijd en zitten voor de dienst nog een tijdje in de zon bij de kerk.
De dienst is in het Duits maar is voor ons heel slecht te volgen omdat de priester heel oud is en onduidelijk spreekt. Gelukkig kunnen we de lezingen goed volgen en de prachtige liederen meezingen. De preek gaat over de uitzending van de 72: 2 aan 2 werden zij erop uitgestuurd om de boodschap van het Koninkrijk te brengen. We begrijpen van de preek dat dit ook onze taak is. De tijden veranderen, dus de manier waarop we de boodschap brengen verandert. Maar de boodschap zelf blijft hetzelfde. Het komt er op aan dat de mensen om ons heen aan onze manier van leven zien dat wij volgelingen van Jezus zijn.

Na de kerkdienst willen we terug wandelen naar de camping. We zien dat er een andere weg terug is. We kunnen via een andere weg eerst naar Fäld lopen en dan is het nog een kwartier naar de camping. Dat lijkt ons wel wat. Er staat niet bij hoe lang het lopen is, maar we verwachten dat het goed te doen is. Deze hoop wordt na een tijdje de grond ingeboord. We komen in een bos waar het pad stijl omhoog gaat en een hele tijd klimmen zien we een bordje dat het nu nog 2 uur en 55 minuten is naar Fäld. Dat hadden we niet verwacht, maar teruggaan is ook geen optie want dan moeten we dat vervelende pad in het bos weer nemen. We besluiten door te nemen. Na een tijdje komen we op het hoogste punt van de wandeling (zo’n 2050 meter hoogte).  We blijven een hele tijd op dezelfde hoogte wandelen en hebben een prachtig uitzicht.

Tot slot is de afdaling ook weer lastig omdat we ook nu vrij stijl naar beneden gaan. Maar om kwart voor 5 zijn we terug op de camping van ons ‘zondagse ommetje’. De rest van de dag brengen we in alle rust door op de camping. Tegen de tijd dat we naar bed gaan begint het behoorlijk hard te regenen.