Vandaag houden we opnieuw ons gemak na de lange wandeling van gisteren. Als eerste gaan we vandaag kijken bij een andere camping in het Val Veny wat aan de andere kant van Courmayeur ligt. Op dit moment staat die camping helemaal vol omdat er een Keltisch festival is in Val Veny. Vanaf maandag is het er weer rustig. We overwegen om daarheen te verhuizen. Hoewel de camping mooi is, goed sanitair heeft besluiten we toch om op onze huidige camping te blijven. Het uitzicht wat we nu hebben krijgen we nergens meer.

Zoals gezegd gaan we vandaag naar Aosta. Maar we gaan ook nog een paar bezienswaardigheden net buiten Aosta bekijken. Als eerste gaan we naar Pont dÁel, een klein dorpje, waar een aquaduct wat door de Romeinen in 3 voor Christus is gebouwd ligt. Die Romeinen waren rare jongens volgens Asterix, maar ze waren tot heel wat in staat.

Op de foto hierboven is het aquaduct te zien en hieronder het huidige dorpje.

Voor we in Aosta zijn passeren we ook nog Aymavilles. Hier is een kasteel te bewonderen, maar op dit moment is het gesloten wegens restauratie.

Verder heeft Aymavilles een prachtige kerk met een mooi buiten-schilderwerk.

In Aosta slenteren we wat door het oude centrum.

We bekijken wat leuke winkeltjes maar ook een expositie van houtsnijwerk en fotografie van een paar plaatselijke grootheden.

We bezoeken twee kerken.

Op de terugweg doen we boodschappen in een supermarkt tussen Courmayeur en het dal waar onze camping ligt. Het kost ons even tijd om de supermarkt te vinden. We rijden zodanig fout dat we bijna in de Mont Blanc tunnel zaten.

We zitten hierna nog een tijdje voor onze tent. We kunnen niet genoeg krijgen van het mooie uitzicht. We zijn verder van plan om op de camping een piza te gaan eten. Maar dat moet nog gebeuren want tegelijkertijd wil ik deze blog online zetten.