Voor ik het over dinsdag 3 juli ga hebben, kom ik nog even terug op de dag van gisteren. Nadat ik mijn verhaal geschreven heb begon het steeds donkerder en dreigender te worden. Dat leverde ook een paar mooie foto’s op. Op de twee foto’s hieronder is goed te zien wat ik bedoel.

Elk weertype heeft zijn charme. Gelukkig ging het vanavond onweren en wat regenen en niet overdag toen we aan het wandelen waren. Mooi is het wel.

Vanochtend zijn we gaan wandelen. Sommige mensen zullen denken: “Alweer wandelen..”, ja en we vinden het nog steeds leuk. Het is goed voor je conditie en het geeft je de mogelijkheid om mooie dingen te zien. Prachtige bergen, mooie wolkenluchten maar ook fraaie bloemen. Teveel om op te noemen.

Ik  realiseer me ook dat we als mens maar kleine schepseltjes zijn in een grotenwereld die dan weer deel uitmaakt van een onmetelijk  heelal; een wonder.

Het landschap is heel afwisselend. Naast hoge bergen zien we mooie groene hellingen met allerlei soorten planten.

We lopen vandaag van onze camping zo’n 400 meter omhoog, dat is gedeeltelijk dezelfde weg die we gisteren hebben gelopen. Dat is helemaal niet vervelden want als je omhoog loopt ziet alles er heel anders uit dan wanneer je omlaag loopt.
We lopen naar Courmayeur over een deel van de Tour Mont Blanc. Grappig te beseffen dat Peter Jan en Wilco hier in 2010 hebben gelopen toen ze de hele Tour Mont Blanc hebben gelopen.
De foto hieronder geeft het begin van de Mon Blanc Tunnel weer.

Zoals de onderstaande bordjes laten zien, er is nog veel te wandelen hier in deze buurt.

Het laatste uur van de wandeling dalen we af naar Courmayeur wat op 1228 meter hoogte ligt. Dat betekent dat we 800 meter dalen over een vrij korte afstand. Stijgen is vermoeiend maar dalen is toch uiteindelijk minder leuk. Je moet steeds goed opletten op welke steen je je voet zet en het is een behoorlijke aanslag op je knieën, gewrichten en spieren.

In Courmajeur kijken we in de kerk, we eten weer een overheerlijk ijsje en tot slot doen we boodschappen. We nemen de bus naar de camping waar we rond 4 uur arriveren. s’avonds gaat het behoorlijk regenen, maar gelukkig hebben we een goede tent.