Maandag 2 juli staan we om 7 uur op. We willen een wandeling gaan maken vandaag. Bij het opstaan kunnen we geen berg zien, het dal zit vol met wolken. Volgens de weersvoorspelling wordt het vandaag mooi weer; een klein wolkje en wat zon met een temperatuur van 29 graden.

Het is goed te bedenken dat dit de voorspelling is voor Courmayeur. Wij zitten op de camping zo’n 300 meter hoger dus bij ons zal het iets minder warm zijn.Tijdens het ontbijt trekt de bewolking langzaam weg en om 9 uur gaan we op pad. We lopen eerst het Val Ferret in en na zo’n 3 kilometer gaan we ‘de bergen’ in.
We hebben een wandeling gekozen waarbij we in  het begin flink stijgen en ook het pad is niet zo heel best, het is nogal modderig. Maar geen nood we hebben goede bergschoenen.  We maken altijd aardig wat foto’s op onze wandelingen. Vandaag neemt Hanny de tijd om wat foto’s met de macro-lens te maken.

Hieronder is één van de resultaten te zien.

Na een tijdje klimmen lopen we door mooie groene weiden. Het gras is versierd met een ongelooflijk aantal prachtige bloemen.

Als we op het hoogste punt van onze tocht zijn aangekomen (2000 meter hoogte) komen we bij een beekje. De beek wordt geheel bedekt met sneeuw, die natuurlijk aan het smelten is. Een groep wandelaars vertrouwt het niet om over de sneeuw naar de overkant te lopen. Zij hebben hun schoenen uitgedaan en waden zo goed en zo kwaad het gaat door het water.  Dat lijkt ons maar niets en een eindje verder waar de sneeuw nog dik is wagen we de overtocht met succes.

Om een uur of twaalf houden we een langere pauze. We eten ons brood op en we genieten van het uitzicht. Er drijven wat wolken voor de bergen langs. Dat geeft weer een heel andere dimensie aan de bergen.

Voor het eerst dit jaar hebben we een app van Canon geïnstalleerd op de telefoon. Met die app kun je via Bluetooth de camera bedienen. Het resultaat is hieronder te zien. Het zijn volgens ons twee geslaagde foto’s. Al schrik ik wel van de kale plek op mijn achterhoofd, die is weer groter geworden sinds de laatste keer dat ik een foto van die plek heb gezien. Maar ik ga er vanuit dat iedereen naar de bergen kijkt en niet naar die plek.

Persoonlijk vind ik de volgende foto heel geslaagd. De foto geeft in ieder geval goed weer wat we vandaag gezien hebben.

We hebben zo’n 9 kilometer gelopen, 400 meter gestegen (en weer gedaald). Geen lange wandeling maar wel een hele mooie. De buren op de camping zijn vertrokken en we zijn nog steeds heel tevreden met het plekje wat we hebben.

De rest van de dag besteden we met lezen, in de zon liggen en heerlijk relaxen. Na het eten begint het in de verte te onweren en valt er af en toe een druppel regen.