Maandag 16 Juli is de dag waarop Jannie, onze schoonzus, komt. Zij heeft een kamer gehuurd in Fäld, wat zo’n kilometer van de camping afligt.  Jannie komt om 18.4o uur aan met de trein in Brig, zo’n 30 kilometer van Binn.

We hebben besloten om deze dag niet zoveel te gaan doen. Ondertussen hebben we al zoveel uitgeslapen in de vakantie, dat dit niet meer lukt. Daar komt bij dat we tussen half 8 en half 9 brood moeten kopen, omdat dan de bakker op de camping is.

Na het ontbijt gat ik wat rondlopen op de camping. Het is niet meer zo druk als dit weekend. Tegenover ons stond toen een groep met 10 tenten, maar die zijn vertrokken.

We vinden nog steeds dat we een mooi plekje op de camping hebben. De volgende twee foto’s getuigen daarvan.

Het Binn-dal en natuurlijk ook de plaats Binn hebben hun naam te danken aan het riviertje wat hier stroomt. De rivier heet de Binna. Het is geen grote rivier, maar het water is wel behoorlijk ruig.

Halverwege de middag vertrekken we richting Brig. We wandelen wat door het oude stadje en doen boodschappen.

Om 10 over half 7 arriveert Jannie met de trein uit Basel. Ik ga eerst even met Jannie mee naar haar ‘hotel’, daarna eten we en praten we nog wat bij. Jannie loopt terug naar het hotel, maar omdat het heel donker is, lopen wij samen even mee.