Donderdag 30 juli is het een rustdag omdat we gisteren een behoorlijk zware wandeling gemaakt hebben. Maar omdat het weer mooi weer is gaan we vandaag een klein wandelingetje doen. We nemen onze leesboeken mee, maar later blijkt dat er niets van lezen komt omdat het uitzicht zo geweldig mooi is.

We rijden eerst met de auto het dal in voorbij Ristolas, zo’n 8 km vanaf de camping parkeren we de auto.

De auto doet het goed. Hij is waarschijnlijk nog nooit zoveer van huis geweest. Volgens Hanny maakte oom Jan Pieter altijd een mooie foto van de auto als hij vroeger op vakantie was. Dat doenn wij dus ook.

We gaan wandelen naar een punt wat Belvedere de Visio heet. De Visio is een hoge berg die op Italiaans grondgebied ligt. Het pad er naar toe is prachtig.

Eerst gaat het pad glooiend door de weilanden, later wordt het natuurlijk steiler.

Er zijn heel wat mooie bloemen te zien als je er oog voor hebt. Hanny ziet er altijd veel meer dan ik.

Bij het wandelen hebben we tegenwoordig een vaste standaard uitrusting.

  • Een goede gedetailleerde kaart
  • Tablet met daarop het programma Viewranger waarmee je precies kunt zien waar je bent en ook de gelopen route later kunt terugzien.
  • Garmin hardloophorloge. Omdat dit horloge een goede GPS functie heeft kun je precies zien hoe ver en hoe snel / langzaam je loopt. Tevens kun je ook de hoogte waarop je bent zien.

Hierboven zie je de volgende gegevens, van links boven gezien met de klok mee: Tijd huidige ronde, snelheid (in minuten per km), Afstand huidige ronde en hoogte. Het lijkt een beetje gek om over een ronde te spreken, maar de stopwatch is zo ingesteld dat hij elke km als een ronde ziet.

Onderweg zien we ook nog een bergmarmot. Tenminste we denken dat hij zo heet.

De Visio laat zich steeds zien tijdens onze wandeling.

En uiteindelijk hebben we een prachtig uitzicht waar we rust houden.

De rest van de dag doen we rustig aan. Het is tenslotte ook een rustdag.

Meer fotos bekijken