We hebben de hele week mooi en zonnig weer gehad. Vandaag is het een overgangsdag. De dag begint zonnig en warm, maar de verwachting is dat we later op de dag bewolking en mogelijk zelfs onweer krijgen.

We gaan daarom direct na de koffie op pad naar het gebied wat boven La Grave ligt. Via Le Terrasse rijden we naar het dorpje Le Chazelet.
Vanaf dit dorp gaan we een wandeling maken. We lopen evenwijdig aan een klein bergstroompje richting les Combettes.

Het uitzicht en het landschap zijn weer compleet anders als de dagen ervoor. We lopen over groene hellingen. Onderweg zien we aan de overkant van het riviertje een schaapherder met zijn kudde tegen een helling lopen.

Als we op het verste punt zijn aangekomen, na zo’n 5 km lopen steken we het riviertje wat we gevolgd hebben over en houden hier rust om onze boterhammen te eten.

Het is altijd leuk om weer evenn terug in de tijd te gaan en te proberen een dam in het riviertje te bouwen.

De stenen vliegen door de lucht.

We kijken voor we terug gaan nog even bij een ruine. Het is leuk om te zien hoe ze vroeger de huizen bouwden. Ze gebruikten alleen maar de stenen die in de omgeving te vinden waren. Geen enkele steen is gelijk. Dat moet heel wat passen en meten hebben gegeven.

Op de terugweg lopen we langs de andere kant van het water terug.

We komen door kleine gehuchtjes. De grootte varieert van zo’n 4 tot 20 huizen. De namen zijn: Rivet de la Chime, Rivet du Milieu and Rivet du Pied.

De huizen zien er bijna allemaal zo uit.

Bij dit huis staan de ramen open en schijnt er niemand thuis te zijn, dat geeft ons de kans om het interieur te bekijken.

In het laatste rivet gehuchtje staat de volgende kapel.

Bij terugkomst op de camping wordt het weer steeds dreigender. Het begint hard te waaien en af en toe valt er een spatje regen.

We besluiten de avond met een etentje in een van de restaurantjes in La Grave. De mevrouw die ons bediend was in het begin heel aardig, maar als wij haar niet goed begrijpen neemt ze ons dat kwalijk en wordt ze wat minder geduldig en aardig.
Onvoorstelbaar dat men in zo’n toeristisch gebied als La Grave niet de moeite neemt om Engels te leren of op z’n minst de menu kaart in het engels te vertalen.

 

Meer fotos bekijken