Woensdag 5 augustus is de dag waarop Jannie komt. Jannie komt met de trein naar het station in St Michel de Maurienne. Dat ligt zo’n 50 km van La Grave vandaan, maar het is wel een hele reis er naar toe. Om er te komen moet je over 3 cols: Col de Lauteret, Col de Galibier en Col de Telegraphe. Dat zijn allemaal namen die bekend zijn vanuit de Tour de France.

Wij besluiten vandaag een wandeling te gaan maken net voorbij de Col de Telegraphe bij Plan Lachat.  We parkeren de auto op een parkeerterrein naast de weg. We zijn lang niet deenige die dat een goed idee vinden. Voor onze begrippen is het er hardstikke druk met wandelaars, zeker als je het met Queyeras vergelijkt.

Maar het is er wel ontzettend mooi.

We hebben bij deze wandeling het gevoel alsof we nog helemaal niet gewandeld hebben deze vakantie. Dat ligt niet aan ons, maar aan het feit dat we tijdens het eerste uur lopen al 400 meter gestegen zijn. We lopen over een pad dat tegen een berghelling aanligt en wat absurd steil is. We zijn op weg naar ‘3 lacs’, maar dat kan natuurlijk overal liggen. We zien onderweg hele mooie pluizige bloemen.

Bij de meertjes aangekomen is het wel de moeite van het klimmen waard geweest.

We zitten een behoorlijk tijdje bij het tweede meer, ik kan bijna de neiging niet bedwingen om te gaan zwemmen.  Maar besluit om het toch maar niet te doen omdat het drogen een hele tijd zal duren zonder handdoek en we zeker op tijd bij het station willen zijn.

We lopen via een omweg over Col de Cerces en langs Lac de Cerces weer terug naar de auto. We hebben hier prachtige vergezichten en het is ook nog eens ontzettend mooi weer.

Dit gebied was mij een paar jaar geleden al aangeraden door een Franse collega die in Grenoble woont en ook van de bergen houdt.

We zijn om half 4 bij de auto en om een uur of vier bij het station.

Jannie komt om 10 over half zes aan met de trein. We gaan eerst nog even naar de supermarkt om wat te eten en te drinken te kopen, want al met al is het best een lange dag geworden. Daarna gaan we heerlijk in de schaduw zitten en lezen we ieder via onze eigen e-reader. De e-reader is een heel handige uitvinding, vooral als je op vakantie bent.

De trein komt met 5 minuten vertraging aan.

Na de begroeting zetten we direct koers naar La Grave. Het is een prachtige weg met mooie uitzichten. Onderweg worden we nog even opgehouden door een paar koeien die de weg in bezit hebben genomen.

Om 10 over zeven zijn we bij het hotel waar we Jannie afzetten. Wij gaan naar de camping waar Hanny eten kookt en ik de weblog bijwerk. Om acht uur gaan we eten. Ik haal Jannie even op bij het hotel. Het is maar 5 minuten lopen naar de camping. Na het eten en de afwas drinken we koffie en daarna nog een glas wijn.

Meer fotos bekijken