Onze vrienden, Berend Jan en Ankie, zijn ook in de buurt op vakantie. Zij camperen aan het Lac du Serre Poncon, dat ligt een eindje voorbij Guillestre en Enbrum. Zij komen vandaag een dagje naar ons.  Ze hebben een prachtige dag uitgekozen want het is vandaag onbewolkt en zonning. Het is de dag met de hoogsste temperatuur tot nog toe.

Om 10 uur arriveren zij op de camping na een autorit van een klein uur. We drinken samen koffie en wisselen ervaringen uit. De tijd vliegt. Na de lunch gaan we met z’n vieren wandelen bij Valpreveyre. Dat is de camping waar wij nog wel een keer heen willen.

In Valpreveyre wordt de kapel gerenoveerd, door Passion Queyeras, de club die gisteren feest hield.


We gaan een pad langs een klein riviertje lopen. We hebben niet de intentie om een col te gaan bedwingen. Dat wordt zo’n 2 en een half uur heen lopen. Dat is te ver vandaag, vooral ook omdat het de eerste keer is dan Ankie en Berend Jan wandelen in de vakantie.

Het is een heel leuk pad met een prachtig uitzicht op het riviertje beneden en de hoge bergen in de omgeving.

Natuurlijk houden we een aantal keer een pauze waarin wat foto’s gemaakt moeten worden.

En een foto van Hanny en mij.

Op de terugtocht zien we een hele groep grote vogels vliegen. Een mooi gezicht, maar lastig om er een goede foto van te maken.


Ik ga nog even bij de receptie van de camping in Valpreveyre langs, en ja het is toegestaan om met een vouwwagen naar de camping te komen. Het is namelijk verboden om met een caravan op de camping te komen. We houden dit vast in gedachten voor een andere vakantie in de toekomst.

Bij terugkomst op de camping gaan we nog even lekker zitten en om 5 uur gaan we naar het restaurant waar wij de eerste zaterdag gegeten hebben. Dat restaurant is om 5 uur open. Als we iets na vijven aankomen is de eigenaar aan het stofzuigen. Hij is heel verbaasd dat we nu al willen eten. 6 uur is wel de vroegst mogelijke optie. Waarom hij dan om 5 uur open gaat ontgaat ons.

Om zes uur gaan we een heerlijke piza eten met als toetje tirumisu. Het smaakt ons goed.

Dit is de afsluiting van een mooie dag met zijn vieren. Jammer dat een dag maar zo kort duurt! We realiseren ons weer eens te meer dat vriendschap een geweldig goed is!

Meer fotos bekijken