Het is vandaag alweer zaterdag dus zit de vakantie er weer bijna op. We willen nog graag een wandeling maken. We staan op een camping aan de Moezel en zelfs dichtbij het punt waar de Moezel in de Rijn komt. We willen proberen om zo'n wandeling te maken dat we uitzicht hebben op zowel de Moezel als de Rijn.

Hieronder is de wandeling te zien die we gemaakt hebben.

Vanaf de camping lopen we eerst ongeveer een kilometer langs de Moezel tot we bij de veerpont komen waarme we naar de overkant van de Moezel kunnen. De pont brengt ons naar het dorpje Lay. De pont vaart 6 dagen per week, op dinsdag is de rust. De pont wordt bemand door twee mensen. Een man vaart en de andere houdt toezicht. De laatst genoemde is een vrijwilliger. We begrijpen dat door deze vrijwilligers de pont nog kan blijven varen.

Vanaf de pont hebben we een prachtig uitzicht over de Moezel.

 

In het dorpje Lay valt ons direct op dat de hoogwaterstanden bijgehouden worden. Bij extreem hoog water loopt een gedeelte van het dorp onder water. Hieronder is te zien wanneer het hoog water is geweest. Even later ondekken we dat de meest extreme waterstanden niet op de foto pasten. 

Vanaf Lay volgen we een pad wat ontzettend hard stijgt. We lopen steeds door het bos en bijna nergens hebben we een goed uitzicht op de Moezel, laat staaan op de Rijn. Na een tijd lopen spreken we een paar wandelaars die ons vertellen dat je nergen zowel de Moezel als de Rijn kunt zien. Dat heeft met het landschap en met de begroeing te maken. We  volgens hun advies op om in ieder geval een mooi uitzicht over de Rijn te hebben. 

 

Als we het uitzicht op de Rijn hebben moeten we aan terugkeren gaan denken, anders wordt de wandeling wel erg lang. We maken een inschattingsfout waardoor we een stuk de verkeerde kant oplopen. Dat is vervelend omdat we daardoor een tocht van ruim 26 km maken, maar  het is ook wel leuk want we hebben een prachtige afwisselende wandeling daardoor. Op sommige plaatsen is het pad bijna onbegaanbaar door de overvloedige regenval van de laatste dagen. 

 

De lucht wordt steeds donkerdere ne uiteindelijk om 4 uur begint het te regenen. 

Gelukkig hebben we regenjassen bij ons en kunnen we een beschermhoes over de tassendoen. We lopen dan nog een uur door de regen. Vooral in het begin regent het hevig. Het is jammer van de regenbui, maar we hadden de wandeling toch niet willen missen. 

 

Aan het eind van de wandeling dalen we af naar Lay wat een prachtig uitzicht over Koblenz  geeft maar door de regen is er niet zoveel van te zien op de foto.

 

Om 5 uur komen we na een wandeling van zo'n 6 uur aan op de camping. Door de kou en het nat zijn we wel wat verkleumd, maar een warme douche doet wonderen. De rest van de dag zitten we in de tent met de kachel aan.