Vandaag is het koud, maar wel mooi weer. De zon is er af en toe. Dus een goede gelegenheid om een flink stuk te gaan wandelen. Afgelopen zondag liepen we een rondje wat wel vaker lopen. Eerst naar het Schaffelaarsebos, en dan richting Voorthuizen en net voor Station Barneveld Noord naar links. Je komt dan op het landgoed de Wolfskamer. Dit gebied ligt tussen Barneveld en Harselaar en is een leuk gebied om door heen te lopen. Er zijn hier een aantal landhuizen gebouwd. Nog een paar kavels zijn te koop, maar dan moet je wel een goed gevulde portemonee hebben. Een kavel kost rond de 6 ton, maar dan heb je ook wel een mooi plekje. Meer informatie is te vinden op http://dewolfskamer.nl/ 
Waarom meld ik dat hier? We zagen toen dat de bewegwijzering van het “rondje Barneveld” ondertussen is aangebracht. Het rondje Barneveld is een rondwandeling om (en een stukje door Barneveld). Hier wordt al jaren over gesproken. Volgens een bericht in de Barnveldse Krant van vorig jaar wordt het zo’n 22 km. Maar op de  Facebook pagina van de gemeente Barneveld  hebben ze het zelf over zo’n 45 km. Al met al verwarrend. 
Dus wat kunnen we beter doen dan zelf een stuk er van gaan lopen.

We starten vandaag op het punt waar we zondag gestopt zijn, en dat is aan het eind van de Jacob Catsstraat.  We lopen de Kallenbroekerweg af en gaan dan links het paradijs in. Het pad loopt hier een stuk gelijk met het Klompenpad (Paradijspad).
Voor het grootste gedeelte lopen we over stevige bospaden. Maar er zitten ook enkele drassige stukken in.

Na het Paradijs lopen we via de Achterveldseweg terug naar Barneveld. Bijna bij Barneveld zien we een aantal ballonen. Het lijkt me behoorlijk koud om nu met een ballon te varen. Maar goed het levert wel een leuk plaatje op.

 

We stoppen het “rondje Barneveld” als we in de Burgt zijn aangekomen. Een volgende keer gaan we hier weer verder.

Als we thuis komen hebben we toch ruim 15 km gelopen. 

Hieronder nog wat foto’s van het Paradijs.