We zijn op maandag 6 juni aangekomen bij Monument Valley. We overnachten op “Goulding’s campground”. Ergens in het begin van de 20e eeuw was dhr. Goulding een etablishement begonnen wat goed liep. Maar door de grote depressie die later ontstond kwam hij in de problemen. Hij legde zijn laatste spaargeld bij elkaar en ging daarmee naar Hollywood om te kijken of hij filmmakers zover kon krijgen om in Monument Valley films te gaan opnemen. Dat bleek een gouden greep te zijn want het was de perfecte locatie voor allerlei Westerns.

De firma Goulding heeft niet alleen een camping, een hotel en een winkel maar organiseert ook tours. Wij boeken de Sunrise toer. We moeten daarom om 5 over half 5 vanochtend aanwezig zijn zodat de tour om kwart voor 5 kan starten. Wij zijn natuurlijk prompt op tijd, samen met een groep van 7 Duitsers die een motor vakantie in de US hebben geboekt. Ze zijn met een grote camper met daarachter een kar met motoren. Alleen is de tour-leider niet op tijd. Als wij hem vragen waarom hij een half uur te laat is, zegt hij dat hij gewoon op tijd is.
Zodra de tour begonnen is vergeten we deze irritatie al heel snel het wordt een bijzondere ervaring.

IMG_6458

We rijden eerst naar een uitzichtpunt waar we wachten tot de zon opkomt. Dat is een prachtig gezicht. Er komen nu een aantal plaatjes die dit weergeven.

IMG_6486 IMG_6503 IMG_6512

Hierna rijden we verder en stoppen we op diverse plekken om de omgeving goed in ons op te kunnen nemen, maar ook om fotos te maken. We maken heel veel fotos. Ze zijn niet allemaal goed. Later besluiten we om de mooiste te houden en de rest direct te verwijderen.

IMG_6520

De vroege ochtend heeft verschillende voordelen:

  • Het is nog lekker koel
  • Het is niet druk
  • Het licht is heel mooi waardoor de landschappen er nog mooier uitzien.

IMG_6557

De rotsformatie hierboven wordt de three sisters genoemd en de formatie hieronder de Elephant.

IMG_6568

Persoonlijk vinden wij de volgende plaatjes nog mooier dan de fotos van de zonsopomst. Dat komt vooral door het mooie licht.

IMG_6578 IMG_6579

Een van de onze tour-genoten maakt een foto van ons.

IMG_6591

De rest van de fotos spreekt voor zichzelf. We hebben geen moment spijt van deze tour gehad. Het was een fantastische ervaring.

IMG_6594 IMG_6605 IMG_6620 IMG_6631 IMG_6644