Na de dagen met heel veel indrukken in het Liwonde National Park en Kuchira Lodge hebben we nu een vrij rustig weekend.  Op zaterdag, 6 november, reizen we terug naar Blantyre. Dat is zo’n 2 uur rijden. En zoals bij elke rit kijken we ook nu weer onze ogen uit onderweg.

Hier worden weer stenen gebakken. Nadat de stenen eerst in de zon gedroogd zijn worden ze afgebakken door ze op te stapelen met vuur binnen in de stapel.

Bij ons zou zo’n auto vast niet door de keuring gekomen zijn. Hij braakt rook en roet uit alsof het niets is.

Vrachtwagens worden heel vaak gebruikt om personen te vervoeren. Ze rijden zo langs de politie controles die er steeds zijn, maar die kijken er ook niet vreemd van op.

In Malawi wordt bijna nergens afval ingezameld. Het wordt of opgestookt of gewoon ergens neer gegooid zoals hier.

Deze chauffeur heeft waarschijnlijk nog niet zolang zijn rijbewijs, hij probeert de truck achteruit een poort in de rijden. Ondertussen houdt hij alle verkeer op de doorgaande weg op.

De rest van de zaterdag brengen we thuis door met het bekijken van onze fotos van de afgelopen dagen. Verder doen we gewoon rustig aan want ook vandaag is het weer zo’n 36 graden.

Zondagochtend gaan we opnieuw naar de dienst die om 6 uur begint. De predikant die voorgaat is ontzettend vol vuur. Wij kunnen het niet verstaan, maar hij doen zijn best met wilde gebaren en een behoorlijk stemvolume.

Om 2 uur gaan we naar de Cottage Prayer. Het is vandaag opnieuw weer ontzettend warm, minstens 36 graden. Daarbij staat er vandaag ook geen zuchtje wind.Het is dus echt afzien. Gelukkig is de Cottage Prayer buiten. We zitten  heerlijk in de tuin onder een mango boom. 
Om mensen die langs het huis komen waar de prayer plaatsvind  te wijzen op de prayer is er een bordje gemaakt. Gert wordt gevraagd om een zegen uit te spreken voor het bordje buiten langs de weg geplaatst wordt. Gert en Rieneke kunnen hier in de toekomst ook profijt van hebben omdat men hier geen straatnamen en adressen heeft. Het is dus heel lastig om het huis te vinden waar de bijeenkomst is. Dat gaat dan op de manier van: Je moet het derde huis hebben een eindje voorbij een beekje (wat op dit moment droog staat en bijna niet te zien is.

De dienst is weer in het Chichewa, maar we kunnne meezingen en we kunnen de Bijbel lezen. Aan het eind van de dienst maken we een groepsfoto en tevens heb ik een filmpje gemaakt van het aanstekelijke gezang.

Na de cottage prayer gaan we nog wat drinken bij Annies Lodge omdat je daar zo heerlijk in de tuin in de schaduw kunt zitten. (https://annieslodge.com/our-gallery