We zijn nu de laatste week van onze vakantie in Malawi ingegaan.  We genieten nog steeds, elke dag is weer een verrassing. Vandaag gaan we met zijn tweeën op pad met de auto van Gert en Rieneke. We vertrekken naar Mulanje,  wat anderhalf uur ten zuiden van Blantyre ligt.  Het is vandaag rustig op de weg. Dat komt vooral doordat de minibusjes staken.  De regering heeft met ingang van vandaag tol ingesteld op een weg een eindje ten noorden van Blantyre.  De chauffeurs vinden het tarief voor hun busjes veel te hoog. Het is opvallend hoe solidair de chauffeurs zijn.  Voor ons nu heel handig want die busjes scheuren er op los. Ondanks dat blijft het rijden hier een uitdaging.

We hebben tot donderdag en kamer geboekt bij de organisatie African Wild Truck die meerdere lodges heeft in Malawi en daar buiten.  Onze lodge is bij Mulanje.  We willen op de heenreis eerst een theeplantage bezoeken.  We zijn vlak bij Thyolo een volgen de borden naar de eerste de beste die we zien.  We passeren 2 slagbomen waar we ons moeten registeren. Bij beide wordt ons vermeld dat een tour mogelijk moet zijn.  Als we aankomen bij het hoofdgebouw blijkt het vandaag niet te kunnen.  Je moet reserveren en de beste tijd is april. Dat helpt ons niet echt.

We zetten nu koers naar de oudste thee plantage met daarop het Huntington House wat aan het einde van de 19e of begin 20e eeuw is gebouwd. Ook hier hebben we pech,  we hadden moeten reserveren.  Maar of dat had geholpen is ook nog maar de vraag want door Corona ligt alles stil.  Er zijn bijna geen toeristen.

We rijden daarom maar door naar onze bestemming.  Onderweg genieten we van het prachtige uitzicht.  We rijden tussen glooiende theevelden door met de bergen van Mulanje op de achtergrond.  Heel mooi!

We komen om 12 uur aan op onze bestemming.  Men is verbaasd over onze komst,  ze verwachten ons pas woensdag.  Ze hebben nog een uur nodig om de kamer gereed te maken.  Wij nemen plaats in de tuin in de schaduw waar het goed toeven is. De kamer is een klein huisje met een gedeelde douche en toilet. Maar er zijn zo weinig gasten dat we denken dat niemand anders er gebruik van zal maken.

De rest van de middag brengen we door in de tuin onder het genot van een paar biertjes. We zijn helemaal verzot geraakt op Carlsberg  Special  wat je niet bijna overal kunt krijgen.  Als we de 2e ronde bestellen zijn we verbaasd dat we er een glas ijsklontjes bij krijgen, zonder toelichting.  We komen er al snel achter wat de reden is. Het ene biertje is niet koud.  Maar goed Malawisch gebruik zeg je dat niet.  We genieten er toch van door de koude en lauwe te mixen.

Hierna maken we een wandeling door de theevelden. Het is prachtig, wat een rust en wat een mooi uitzicht.

Om half 7 is het diner.  We zitten in de tuin aan en tafeltje met zijn tweeën. Heel gezellig.

Hieronder eerst foto’s genomen tijdens de reis

Foto’s bij de lodge

Foto’s wandeling