Vrijdag 5 november gaan we naar het Liwonde National Park. Zoals ik gisteren meldde ligt de lodge waar we verblijven net in het park. We hebben twee activiteiten gepland vandaag. Om 6 uur de ‘game drive’ waarbij we met een gids en een open auto het park ingaan. En s’middags gaan we een boottocht maken over de Shire, de rivier die door het park loopt.

Bij beide is Tom onze gids. Tom weet ontzettend veel van de natuur en hij wijst ons elke keer op bijzondere dingen die er te zien zijn. Hij ziet naar ons gevoel alle vogels om hem een en over elk dier heeft hij een verhaal te vertellen.
Als we net vertrekken maken we iets tekenends voor de verdere dag mee. Er steekd een hele stoek mieren over de weg. Tom stopt en zet de auto stil en meld dat wij te gast zijn bij de dieren.

Het is onmogelijk om alles wat ik vandaag gehoord en gezien heb te verwoorden en alle indrukken weer te geven. Ik ga er dan ook maar niet aan beginnen maar volsta met een overzicht aan de hand van foto’s en een kort filmpje. Ik ga me nog bezinnen hoe ik een mooi verslag met alle gemaakte foto’s en video’s kan maken.

Allereerst algemene fotos over onze trip

Vogels

Olifanten

Leeuwen en overigen

Nijlpaarden