Zondag 4 september is een onstuimige dag wat betreft het weer. Er staat een behoorlijk stevige wind en er zijn dreigende luchten. Het blijft bij dreiging, want in tegenstelling tot het weerbericht heeft het bijna niet geregend.

Zondag4september

Wij genieten van een heerlijke en ontspannen zondag. We gaan zowel ’s ochtends als ’s avonds naar kerk in Andel, waar we met de gemeente het Heilig Avondmaal vieren.

Na de kerk gaan we bij mijn broer, Nezinus, op de koffie en ’s avonds gaan we nog op bezoek bij familie in Wijk en Aalburg.

Maandag 5 september wordt een actievere dag. We gaan een fietstocht maken in de omgeving van Andel.

We rijden eerst naar het zuiden. Als eerste passeren we het Pompveld.

_MG_8262 _MG_8265

Vervolgens rijden we door Babylonienbroek en Meewen naar de pont  bij Dussen die ons naar de overkant van de Bergse Maas brengt. De volgende twee fotos zijn gemaakt vanaf deze pont.

_MG_8266 _MG_8268

Er zijn 3 veren over de Bergse Maas. Ze zijn alle drie gratis. Dat is te danken aan een overeenkomst gemaakt in het begin van de 20e eeuw. Toen de Bergse Maas gegraven is heeft de bevolking bedongen dat er gratis veren zouden komen.

_MG_8270

Aan de overkant van de Bergse Maas houden we onze eerste pauze en hier maken we de volgende fotos.

_MG_8273 _MG_8275 _MG_8276

We fietsen aan de zuidkant langs de Bergse Maas langs het Drongelse veer en Heusden naar het laatste veer tussen Herpt en Bern.

_MG_8279 _MG_8281  _MG_8283

Via het Bernse veer steken we over naar ‘het eiland Nederhemert’.

_MG_8287 _MG_8291

Vroeger gingen wij weleens op zaterdagavond naar ‘het eiland’ waar een speeltuin was. Die speeltuin is er trouwens nog steeds. Het kasteel Nederhemert was vroeger een ruïne maar ondertussen is het kasteel weer gedeeltelijk opgebouwd.

_MG_8294

Via Wijk en Aalburg en Veen rijden fietsen we weer terug naar de camping in Andel.

_MG_8295 _MG_8301 _MG_8304

De rest van de dag genieten we nog van de rust en het heerlijke weer op de camping.