De eerste nacht in Amerika hebben we redelijk goed geslapen. We zijn verschillende keren wakker geworden. Maar uiteindelijk toch pas om een uur of zeven opgestaan. We hebben de afspraak gemaakt dat we om 9 uur opgehaald worden bij het hotel om naar het verhuurstation van Cruise America te gaan, waar we de camper ophalen. Het ophalen van de camper vergde meer tijd dan we gedacht hadden. We hadden de indruk dat de camper net binnen was en nog niet helemaal klaar was.

IMG_6329
Om een uur of 11 vertrekken we en zetten we koers naar de dichtsbijzijnde Wallmart waar we de belangrijkste boodschappen voor de komende dage willen inslaan.

IMG_6331

Dat neemt aardig wat tijd in beslag want we moeten alles kopen wat we de komende tijd aan levensmiddelen nodig hebben. De Walmart is natuurlijk wel goedkoop, maar het wel zoeken naar een beetje bescheiden verpakkingen.

Hierna zetten we koers naar de Ten-X camprground in het plaatsje Tusajan, wat net voor Grand Canyon ligt.  Het is ook wennen om met een camper te rijden. HIj is wat langer dan een gewone auto. Na een tijdje valt het ons op dat er op het dashboard een lampje knippert en later blijft branden. Er staat van alles in de handleiding bij de camper, maar dit lampje staat er niet in. We bellen daarop met de hulpdienst van Cruise America en die weten ons te vertellen dat het met de bandenspanning te maken heeft. Dat is wel vreemd als je de camper net opgehaald hebt. Daar moeten we dus naar gaan kijken.

IMG_0155

De wegen waarover rijden zijn ondertussen wel aan een onderhoudbeurt toe. Ook de Interstate wegen zitten vol hobbels en stukken kapot asfalt..Maar het uitzicht onderweg vergoedt veel. We rijden door een kaal baar best wel mooi landschap.

IMG_6252

IMG_6253

Ondertussen is het al bijna zes uur ’s avonds als we op de camping aankomen. De camping blijkt echter vol te zijn. Wel is er gelukkig een plek te vinden vlak bij de camping waar je ‘wild’ mag kamperen. We zetten de camper daar neer en heel in de verte zien we nog een paar tenten staan. Na het uitpakken en voorlopig opbergen van de spullen hebben we geen energie meer over en gaan beide slapen met een behoorlijke hoofdpijn. Zo’n eerste dag is best wel vermoeiend.