Donderdag 15 oktober is alweer de laatste van onze 3 dagen in de Achterhoek. Vandaag is het dan de eerste dag van de beperkte lock-down. Voor ons betekent dat de horeca gesloten is vandaag. Dus geen kopje koffie onderweg maar ook niet even naar toilet kunnen. Lastig maar we begrijpen de noodzaak.

We beginnen de dag rustig met een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt pakken we onze spullen in en voor we weggaan bij onze B&B gaan we eerst nog eens even goed de tuin bekijken. Het is een zeer uitgebreide tuin, met allerlei onderedelen die ieder hun eigen sfeer hebben. Het ziet er prachtig uit. Hieronder zie je een paar fotos van de tuin.

Gisteren was het een wandeldag, dus vandaag wordt het een fietsdag. We rijden eerst met de auto naar Warnsveld, wat net tegen Zutphen aanligt. Hier parkeren we de auto en start onze fietstocht. 


Het is koud vandaag maar als je flink doortrapt heb je er niet veel last van. We fietsen van Warnsveld naar Deventer langs de oostkant van de IJssel. In Deventer maken we wat fotos van de uitgestorven stad. Alle horeca is dicht, maar gelukkig is de Lebuïnuskerk open. Het motto van deze kerk is: Houd moed, heb lief. Dat is een toepasselijk motto in deze corona-tijd.

Na het bezoek aan de kerk varen we met het pontje over naar de andere kant van de IJssel en fietsen we weer terug naar Zutphen en dan naar Warnsveld waar we de auto hebben staan.

Van Zutphen rijden we via binnenwegen weer terug naar Barneveld.