Als we een paar weken op vakantie zijn zorgen we altijd voor een goede afwisseling tussen actieve en rustige dagen. Dus één dag wandelen of fiestsen en dan de volgende dag rust. Omdat we nu maar een paar dagen weg zijn, passen we dat ritme niet toe. Er is wel afwisseling: Gisteren fietsen en dus vandaag wandelen.

We downloaden een wandeling van internet: Wandeling Ruurlo Formerhoek. Downloaden betekent dat we het gpx-bestand downloaden. Een gpx-bestand bevat de coördinaten van de wandeling. Ik gebruik het programma Viewranger om een kaart weer te geven, en op die kaart kun je dan de ingeladen route die je wilt gaan wandelen weergeven. Je kunt bij Viewranger de open – source kaarten gebruiken, maar ik heb aan het begin van de zomer de kaarten van het kadaster aangeschaft.

Voor we aan de wandeling beginnen maken we eerst een reservering voor het eten van vanavond. We spreken om 18.00 uur af bij de Tapperij in Ruurlo. De sluiting van de horeca i.v.m. corona gaat vanavond om 22.00 uur in. Dus we hebben nog genoeg tijd om vanavond een hapje te eten.

Laten we starten met een kaartje van de wandeling.

Hier volgen nog wat fotos van deze dag.