Vandaag is het de tweede dag in Berlijn. Het is zaterdag en een prachtige dag. We beginnen de dag met een ontbij bij de Turkse bakker die een paar huizen verder zit. Voor 1 Euro heb je een heerlijke grote bak koffie en ook de broodjes zijn er spotgoedkoop. We zitten buiten op de stoep en hebben uitzicht op de straat die momenteel gereconstrueerd wordt.

IMG_2107Na het ontbijt gaan we een rondwandeling maken door de wijk Neukohln. Als eerste lopen we naar de Klunkergarten. Dit is een tuin op het dak van een parkeer gararage / winkelcentrum. Er is een tuin.

IMG_2131

De tuin is leuk en je hebt er een prachtig uitzicht over de stad.
Neukohln is lang een probleemwijk geweeest en tot op zekere hoogte is het dat nog steeds. Maar tegelijkertijd zijn er allerlei nieuwe initiatieven ontstaan. Waarvan deze daktuin er een is.
Er is nog veel meer te doen hier. Meer is te vinden op deze site.

Er worden allerlei dingen culturele dingen georganiseerd.
IMG_2115 IMG_2110

 

Een van de leuke dingen die we zien is een oude foto cabine waar je nog op een ouderwetse manier voor 2 Euro pasfoto’s kan maken. De foto’s worden door een automaat ontwikkeld en afgedrukt.

IMG_2132

Hanny laat vol trots het resultaat zien.

IMG_2137Na Klunker Garten lopen we nog op ons gemak door de wijk voordat we naar Jasmin gaan.

IMG_2140 IMG_2156 IMG_2158Voor Hanny is het 10 jaar geleden dat ze Jasmin heeft gezien, voor mij iets korter omdat ik nog een keer voor mijn werk in Berlijn was.

We halen Jasmin thuis op en lopen samen met haar naar het park Hasenheide. We wandelen daar over de kermis, maar het leuke is om bij te praten nu we elkaar zolang niet gezien hebben.

IMG_2165Jasmin nodigt ons uit om te gaan eten in een heel goed Orientaals restaurant wat een paar straten bij haar vandaan is. Het is een heel eenvoudig restaurant maar het eten smaakt verrukkelijk.