Deze week zijn we een paar dagen weg. Ik heb 2 weken vakantie en Hanny heeft er zelfs 3. Oorspronkelijk waren we van plan om in deze tijd naar Malawi te gaan om Gert en Rieneke te bezoeken. Maar door Corona gaat dat niet door. We hebben toch vrij, dus gaan we maar een paar dagen “weg in eigen land”. We gaan nu naar de Achterhoek. We hebben een leuke B&B gevonden in Ruurlo. We hebben gekozen voor Fleur de Lit  We hebben daar een prachtige kamer in een kleine Bed & Breakfast in een omgebouwde varkensschuur. Zelf zeggen ze het volgende hierover:

 

Onze bijzondere en sfeervolle B&B Fleur de Lit ligt in het prachtige buitengebied even ten Zuiden van Ruurlo op een van de mooiste locaties in de Achterhoek. Op loopafstand van kasteelmuseum MORE en boswachterij Ruurlo, met het Trekvogelpad en wandel- en fietsroutes voor de deur. Dé perfecte plek om de naaste omgeving maar ook de hele Achterhoek te ontdekken. 

Wij, Peter en Henriette, hebben in 2017 de vrijstaande, monumentale doorrijschuur verbouwd tot een moderne, comfortabele en luxe B&B met hergebruik van oude materialen en behoud van zoveel mogelijk oude elementen.  De sfeer is landelijk met een moderne twist. 

We wisten dat we er iets moois van hadden gemaakt maar dat dat sinds de opening op 17 maart 2018 ook alle gasten in hoge mate aanspreekt, is natuurlijk geweldig!! Wat een fraaie complimenten allemaal… 

ZonnehoedBosrank en Ridderspoor heten onze 3 ruime, sfeervolle gastenkamers met hoge boxsprings, eigentijdse, moderne badkamers met ruime inloopregendouche en zithoek met waterkoker en nespresso-apparaat. Alle drie ingericht voor een comfortabel verblijf.  De B&B is geschikt voor maximaal 8 personen. 

De hoge, gemeenschappelijke ruimte met zithoek en ontbijttafels, biedt extra comfort met naast vloerverwarming ook een houtkachel. Hier serveren wij u, op een door u gekozen tijdstip, het overwegend biologische ontbijt (met verrassing..). Bij mooi weer is er natuurlijk de mogelijkheid buiten te ontbijten. 

Henriette is tuinontwerper en wij zijn beide gepassioneerde tuiniers. Onze boerderij en de vrijstaande B&B liggen op een ruim 6.300m2 groot perceel dat wij bezig zijn in te richten als tuin. Wij nodigen u uit om overal een kijkje te nemen en uw favoriete zitplekje te ontdekken. Of misschien even relaxen in de houtgestookte barrelsauna in de oude boomgaard? 

Onze B&B is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar, is voorzien van goede Wifi, heeft een eigen parkeerruimte en overdekte fietsenstalling met oplaadpunten. De hele B&B is rook- en huisdiervrij. 

Wij wensen u veel plezier bij het bekijken van onze website en hopen u snel eens te kunnen ontmoeten in onze prachtige B&B Fleur de Lit. We zullen dan alles in het werk stellen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Peter en Henriëtte

We zijn vanaf 4 uur welkom bij Fleur de Lit. We parkeren onze auto bij de B&B en gaan een fietstocht maken. We hebben gekozen voor de “acht kastelen route” bij Vorden. Rond Vorden zijn in totaal 8 kastelen en buitenplaatsen. Er is een fietstocht die je langs al deze kastelen voert. Bij de meeste mag je niet het terrein van het kasteel betreden. Maar het is wel leuk.

Het is ook een heel afwisselend landschap. Het zogenaamde coulissenlandschap. Een mooie afwisseling tussen bos, weilanden en akkers. Er staan heel veel oude boerderijen en huizen. Die allemaal goed onderhouden en er goed verzorgd uitzien.

Het is een bijzondere dag want vandaag is de persconferentie waarop aangescherpte maatregelen ter bestrijding van Corona worden aangekondigd. En halverwege onze fietstocht belt Wilco dat ze een huis hebben gekocht in Amersfoort. 

Kortom een bijzondere dag in meerdere opzichten.

Hieronder geef ik nog een impressie met wat foto’s