Woensdag 8 juni staan we vroeg op, om kwart voor 6 zodat we vroeg in het National Park Arches kunnen zijn. Arches staat bekend om zijn prachtige bogen. We hebben het plan opgevat om het park in te rijden en dan naar “Delicate Arch” te gaan wandelen. We zijn vroeg dus kunnen we nog gemakkelijk een parkeer plaats vinden. De wandeling is niet zo zwaar.

In het begin van de wandeling hebben we even het idee dat we een gewone wandelvakantie hebben, maar dat gaat al snel over. Het is heel vreemd voor ons om tijdens een wandeling geen Duits, Frans of Italiaans te horen, maar mensen die Engels spreken.

IMG_6689

Na een half uurtje komen we aan bij Delicate Arch. Het is inderdaad de moeite waard. Op de volgende fotos zie je de Arch. Het is heel grappig om te zien dat mensen  onder die Arch op de foto willen. Wij hebben die behoefte niet. Het gaat om de Arch en niet om ons dat wij daar zijn.

IMG_6694 IMG_6696

Niet alleen Delicate Arch is mooi, maar de hele omgeving. Het is fascinerend om te zien wat voor bijzonder formaties er zijn. Elke vorm is weer anders.

IMG_6700

Hoewel het nog vroeg in de ochtend is, zijn we niet de enigen die hier komen. Dat is ook een verschil met onze vorige vakanties in Europe. Het is hier behoorlijk druk, dat is even wennen. Maar we gunnen natuurlijk iedereen het prachtige uitzicht.

IMG_6708

IMG_0362

Hoe is het toch mogelijk, dat boven op zo’n boog nog wat groeit….

IMG_0363

We besluiten om toch, hoewel het al behoorlijk warm is, de trail naar double-O-arch te maken.

IMG_6716

En we krijgen geen spijt! wat een bijzondere omgeving, met prachtige rotsvormen.

IMG_6724

De verschillende vormen hebben namen gekregen; deze kreeg de naam “landscape-arch”

IMG_6731

Ook een dood stuk hout heeft wel wat.

IMG_6735

Laat je fantasie maar gaan: is het een olifant of een walrus? Hij is genoemd: “skyline-arche”

IMG_6743

We zijn soms verbaasd, dat het niet in elkaar stort; zijn naam is “landscape-arche”

IMG_6756

Onze moeite wordt beloond, wat een prachtige dubbele boog!

IMG_6766

We rusten nog even uit in de schaduw van een groot rotsblok en drinken natuurlijk weer even wat, want dat is wel nodig in deze omgeving.

IMG_6775

Wat een weidsheid! We genieten ondanks de warmte enorm van deze mooie tocht en zijn om 1.45 p.m. weer terug bij de camper. Daar is ook een punt waar je fris water kunt drinken en de flesjes vullen. Heerlijk!

We rijden terug en gaan nog even boodschappen doen in Moab. We merken wel dat het behoorlijk vermoeiend is om in de hitte te lopen en besluiten bij de Mac aan te gaan. Lekker makkelijk, een patatje met voor Kees een big mac en voor Hanny een broodje vis met natuurlijk een beker cola en sprite. Maatje medium, wij zouden zeggen: big!