Vrijdag 24 juli, is de dag voor de marathon. Wilco is gisteravond vanuit Schotland vertrokken waar hij samen met Peter Jan en een stel vrienden een trektocht heeft gemaakt. Het is een lange reis met de volgende etappes:

  • Met het vliegtuig van Edinburg naar vliegveld Weeze in Duitsland
  • Met de shuttle bus van Weeze naar Keulen
  • Met de trein van Keulen naar Bazel
  • Met de trein van Bazel via Chur naar Filisur

Als alles volgens plan verloopt komt hij om 2 uur aan in Filisur. Wij willen die dag een korte wandeling gaan maken van Filisur naar Tiefencastel, waar we Wilco dan op kunne pikken. Als we horen dat hij vertraging heeft en later komt wijzigen wij onze plannen. We lopen nu naar Alvenue Dorf, Wiesen en terug naar Filisur. Een leuke en afwisselende wandeling.

We lopen eerst vanaf de camping richting Alvenue via de zogenaamde "Wasserweg". Na een tijdje verlaten we die en steken we de spoorlijn over.

Het landschap is hier heel anders dan in het hoger gebergte, maar wel ontzettend mooi. Wiesen is zo'n rustig maar mooi gelegen dorpje.

Vlak bij Filisur gaan we een kijkje nemen bij het bekende viaduct wat Filisur beroemd maakt en in alle folders staat. Op dit moment wordt de spoorlijn gerenoveerd met behulp van geld van Unesco, omdat de Albula lijn op de lijst met wereld erfgoed is geplaatst.

Nadat we boodschappen hebben gedaan halen we Wilco op bij het station, waar hij om 5 uur aankomt. Omdat treinreizen zo leuk is heeft hij nog een ommetje gemaakt via Davos in plaats van rechtstreeks van Chur naar Filisur te gaan.
We gaan vroeg slapen om goed uitgerust voor de marathon te zijn.