Maandag is het weer een wandeldag. We gaan vanaf de camping een wandeling beginnen richting de Ela Hütte. Het eerste deel van de tocht is behoorlijk pittig. We lopen steeds over een lange grindweg die af en toe een bocht maakt en behoorlijk steil omhoog gaat. Al met al heel vermoeiend. Na een tijdje hebben we een aardig uitzicht over Filisur.

Zodra we wat hoger komen en boven de boomgrens komen wordt het mooier. Het is weer wat bewolkt, maar daardoor hebben we een prachtig uitzicht op de bergen om ons heen. Het is zo rustig, we zien een tijd helemaal niemand. De rust maakt een overweldigende indruk opons. We passeren een paar vakantiehuisjes en op zo'n 1700 meter hoogte is er ineens een boerderij, waar iemand de melktank aan het reinigen is.

 

Na een uur of 4 lopen komen we boven bij de Ela Hütte. We zijn precies op tijd want het is koud geworden en het begint te regenen. De Ela Hütte is een onbemande hut, waar je even op adem kunt komen. Je kleren kunt drogen bij de kachel en als je wilt kun je er je eigen potje koken. Ook is het mogelijk er te blijven slapen.

 

We dalen via de andere kant van de berg af naar Bergün. Ook nu weer worden we getroffen door de rust, de wijdsheid en het onherbergzame van het berglandschap. Het slot van de afdaling naar Bergün is behoorlijk pittig omdat we een verkorting van de route nemen. We gaan met de trein weer terug naar Filisur.

Links:

Informatie over de Ela Hütte