Vandaag is het dus opnieuw een reisdag. Het opbreken gaat voorspoedig, het scheelt dat we er maar 1 nacht hebben gestaan. We vertrekken om half 9 van de camping in Luzern.  We maken nog een paar foto's vanuit de auto van het grote meer bij Luzern en de omliggende bergen.

 

 

We gaan op weg naar Koblenz. Het eerste deel van de reis voorloopt voorspoedig. Maar op de A5, tussen Basel en Karlsruhe, komen we in een file van 14 km lengte terecht. We verliezen daarmee zeker een uur. De file wordt veroorzaakt door wegwerkzaamheden. Het is fijn dat ze de weg verbeteren maar het komt ons niet echt goed uit.

We besluiten ter afwisseling een stukje door Frankrijk te rijden. Bij Baden-Baden kun je via de weg B500 naar Frankrijk rijden. We hebben een paar keer een stukje tweebaansweg maar meestal snelweg. Aan de Duitse kant koment we op de A65 die ons naar weg 61 bij Ludwigshafen brengt. De A61 is de weg die naar Koblenz gaat.

We zetten koers naar een van de campings die Berend Jan en Ankie hebben doorgegeven. De eerste camping die we bezoeken ligt aan de Moesel ("Am Mosel Bogen"). De camping ziet er goed uit met goed onderhouden sanitair. 

's Avonds maken we nog een wandeling. De camping heeft naast tenten  hen caravans ook huisjes. Sommige zijn permanent bewoond, want het gebeurt niet vaak dat er een kind op de camping geboren wordt, zoals je op de volgende foto kunt zien. 

We gaan de camping af en lopen een rondje om de camping heen. Een deel gaat langs de Moezel. Dat geeft een prachtig uitzicht.  

 

We gaan vroeg naar bed vanavond, want twee dagen rijden is best wel vermoeiend. We realiseren ons nu pas hoe ver we in Italie zijn geweest.