Vandaag is het donderdag. De tweede week van de vakantie begint alweer. Het belooft vandaag ook weer prachtig weer te worden. We hebben wel geluk, vergeleken met de mensen die in Nederland zijn gebleven. Volgens de traditie is het een rustdag vandaag omdat we gisteren de hele dag gewandeld hebben. We overwegen nog even om vandaag weer te gaan wandelen omdat de weersverwachting voor de rest van de week niet zo goed is. Er komt weer bewolking en regen aan. Omdat Hanny haar knie voelde gisteren bij het afdalen, gaan we toch maar niet wandelen.

Vanaf de camping kijken we naar twee bergen. De Monte Pelmo aan de ene kant en de Civetta aan de andere kant. Achter de Civetta ligt weer een dal en in dat dal ligt Alleghe. Alleghe ligt aan een meer. Als je boven op de Civetta staat kun je op het meer kijken. Wij besluiten echter om te rijden en na zo'n 25 km rijden zijn we in Alleghe.

We verkennen het dorpje en gaan heerlijk op een bankje aan het meer zitten. Kees ontdekt ineens dat er gratis Wifi ontvangts is op het bankje. Dus snel de laptop gehaald om de weblog verslagen online te zetten. Helaas maakt Kees een foutje waardoor de fotos niet te zien zijn. En net op het moment dat hij het wil corrigeren is de batterij van de laptop op.

Gelukkig is er in een restaurant ook een Wifi connectie mogelijk waar we ook de laptop op het lichtnet kunnen aansluiten. Hierdoor lukt het toch om het verslag online te krijgen.

Alleghe heeft een prachtig kerkje wat we nog even bekijken.

Op de terugweg nemen we een andere weg zodat we een prachtig uitzicht hebben vanaf een uitzichtspunt tussen Rucava en Colle de St. Lucia.

Links op de foto begint het dal waar Alleghe ligt en voor ons zien we weer een ander dal. Het is bijzonder hoe ver je kunt kijken als je eventjes wat omhoog gaat.

Hier is net het laatste puntje van het meer bij Alleghe te zien.

We stoppen nog even bij een kerkje net buiten het dorpje S. Fosca. Het is een kerkje wat uit de 12e eeuw stamt. Jammer genoeg zit het kerkje op slot en kunnen we niet binnen kijken. Gek dat je er zo aan gewend raakt, dat bijan alle kerkjes in het buitenland open zijn, terwijl dat in onze (protestantse) traditie niet gebruikelijk is.

We gaan nog een tijdje in de zon zitten lezen.

Na terugkomst op de camping heeft Kees nog energie over een gaat hij nog 16 km (hard)lopen. Daar doet hij  2 uur en een kwartier over. In totaal moet er zo'n 600 meter geklommen worden.

Na het eten en de koffie besluiten we om morgen te gaan verkassen en vast richtigng Filisur te gaan. Het Val Mustair lijkt ons wel wat. Het is er volgens de weersverwachting zonniger en er wordt minder regen verwacht dan hier in Zoldo Alto.

Het uizicht op het bankje bij het kerkje in S. Fosca is geweldig.