Vrijdag 27 juli. 

We informeren naar Arie en het gaat nog steeds niet echt goed met hem. Hij heeft nog koorts en de kuur lijkt nog niet echt aan te slaan. Op grond daarvan besluiten we om naar huis te gaan. Dat is geen leuke beslissing omdat dit betekent dat het weekend in Zwitserland met de andere kinderen niet door kan gaan.

We houden nog een klein beetje hoop omdat de arts nog niet bij Arie geweest is. Als we net in Oostenrijk zijn worden we gebeld dat het wat beter met Arie gaat. De arts is tevreden en geeft weer wat hoop. Na het horen van dit bericht besluiten we om om te keren op onze schreden en toch koers te zetten naar Filisur. We rijden via Unter-Engadin, Ober-Engadin en de Albula pas naar Filisur. Deze laatste pas is eigenlijk verboden voor auto's met aanhangwagens. We wagen het er toch op, want we zien dat bord pas als we al op weg zijn. Achteraf begrijpen we wel waarom het niet verstandig is om met een aanhangwagen over de pas te gaan. De pas is heel steil en de weg is op een aantal plaatsen behoorlijk smal.

We zijn om een uur of 4 in Filisur waar we de tent opzetten op camping "Islas". Om een uur of half 8 komen Mirjam en Gerhard, Peter Jan, Wilco, Robin en Gerben komen met de trein en hebben vertraging waardoor het wel 9 uur is geworden voor ze er zijn.

We werken een beetje door wat morgen is de grote dag: Swiss Alpine, dus als het kan op tijd naar bed.