Woensdag 25 juli.

Door het bericht dat het met Arie niet lekker ging gisteren hebben we niet zo lekker geslapen als anders. Na het ontbijt bellen we direct met de groepsleiding om te horen hoe het nu is. Arie heeft nog steeds wat verhoging en in een van zijn longen zit het niet lekker. Dat is door de arts te horen als hij luistert en er zit ook veel slijm. Hij heeft nog steeds verhoging. We overleggen met de groepsleiding of we naar huis zullen komen, maar ze schatten in dat we wel op vakantie kunnen blijven. Zodra er iets veranderd zullen ze ons bellen en natuurlijk houden we regelmatig contact.

We hadden het plan om vandaag weer een flinke wandeling te maken maar dat gaat nu niet door omdat we graag direct bereikbaar blijven voor het geval er iets met Arie is.

We gaan daarom met de auto naar de Umbrailpas. De pas is te bereiken vanuit Sta Maria en ligt op ruim 2500 meter hoogte.

Het is goed te merken dat er over een korte afstand een grote hoogte overbrugd moet worden.

De Zwitserse kant van de pas is veel mooier dan de Italiaanse kant. Dat komt vooral omdat het aan de Zwitserse kant ruimer is.

De Umbrailpas gaat eigenlijk aan de Italiaanse kant direct over in de Passo de Stelvio. Deze pas ligt nog wat hoger, op 2750 meter hoogte.

Het is op deze pas ook heel erg druk. We komen heel wat nederlanders tegen. Via Prad am Stilfersjoch rijden we weer terug naar de camping. Op de camping eten we eerst ons brood en daarna gaan we nog een wandeling in de omgeving maken. Vlak achter de camping ligt een waterval.

Na de waterval klimmen we verder omhoog en lopen we een rondje zodat we na een kleine 2 uur weer op de camping zijn.

Tijdens deze wandeling hebben we regelmatig een mooi uitzicht op Mustair en soms ook op de camping.

Onderweg passeren we een kudde geiten die rustig liggen of aan het grazen zijn.

We passeren een boerderij die op zo'n 200 meter boven het dorp Mustair ligt. Het llijkt erop dat de zonen van de boer aan het hooien zijn. Al lopend proberen we ons voor te stellen hoe het leven op zo'n boerderij is. Wat een verschil of je daar opgroeit of in een stad of in Nederland.

Vlak voordat we op de camping zijn zien we een regenbui aankomen. Met goed doorstappen bereiken we net de camping voor het begint te regenen. De rest van de middag brengen we bij de tent door.

Na de koffie 's avonds maken we nog een korte wandeling door het dorp Mustair. Er staan prachige huizen in het dorp. Bij avond ziet het dorp er weer heel anders uit dan overdag.