Zondag 22 juli is een echte rustdag. We slapen eerst uit en daarna gaan we naar de kerk in Sta. Maria. In Sta. Maria is een Evangelische dienst gehouden. Er zijn zo'n kleine 20 kerkgangers. Normaal is de dienst in het Rhetro-Romaans, maar omdat het vakantie tijd is wordt het meest in het Duits gedaan. Sommige gebeden zijn in het Rhero-Romaans en een lied. De andere liederen kunnen ook in het Duits gezongen worden.

We zingen prachtige liederen. De preek gaat over de verheerlijking van Jezus op de berg. Jezus ondergaat daar als hij Mozes en Elia ontmoet een metamorfose, waardoor zijn gezicht straalt. Jezus, Mozes en Elia spreken over de Exodus van Jezus die aanstaande is. Er is dus een duidelijke link naar de Exodus (bevrijding) uit Egypthe. Jezus brengt ons in de vrijheid, waardoor wij niet hoeven te vrezen. Vrees niet was de boodschap die de drie discipelen te horen kregen. Volgens de dominee komt die oproep wel 366 keer in de bijbel voor.

De rest van de ochten en de middag brengen we door met lezen. Het is weer mooi weer zodat we volop buiten in de zon kunnen zitten.

's avonds gaan we naar een orgelconcert in Sluderno – Italie. Dit concert is onderdeel van de Europaischen Orgelademie Vinschau. Het concert vindt plaast in de Burcht van Sluderno – Schluderns. Er staat een klein (orgel)positief gebouwd in 1559.

Het concert wordt gegeven door Brett Leighton. Hij is geboren in Sidney en is nu o.a. docent in Linz. Hij spreekt naast Engels, vloeiend Duits en Italiaans. Het programma duurt ongeveer een uur en bestaat uit diverse oude werken voor orgel. Het is een bijzonder condert. Ongeloofelijk wat voor diverse geluiden en er uit een orgeltje met 6 stemmen kunnen komen. Het is ook komisch om te zien dat de blaasbalgen met de hand bediend moeten worden.

Meer informatie is te vinden op:

http://www.organacademy.bz , http://orgeln.musikland-tirol.at/st/vi/churburg.html en http://en.wikipedia.org/wiki/Brett_Leighton

Na het concert kijken we nog even wat rond in het het kasteel voor we de tocht naar  huis aanvangen. Dat is nog een heel gedoe om de burcht een toegangsweg(getje) heeft die 15% stijgt / daalt.