Zaterdag 7 augustus wordt de dag waarop Mirjam en Gerhard weer naar huis gaan na een week vakantie in Italie. Wij hebben wat langer vakantie en zijn van plan richting Zuid Duitsland te gaan zodat we dinsdag niet zoveel hoeven te rijden.

Ook vandaag gaat het weer heel anders dan gepland. We verwachtten relaxed wakker te worden op de camping na een heerlijke slaap, maar dat loopt anders. Vlak naast de camping begint een groepje (jongeren) om half 4 in de nacht met keiharde muziek. Zo hard dat wij allen, behalve Gerhard, direct rechtop in bed zitten.
Omdat Mirjam niet meer kan slapen wekt ze Gerhard en om 5 uur vertrekken ze richting huis.

Direct daarna stopt de muziek en proberen wij nog wat te slapen. Wij vertrekken om half 10.

De reis loopt anders omdat we bij Milaan ongeveer een uur bij een tolstation moeten wachten om de paar Euro tolgeld te betalen. Er zijn meer mensen die willen reizen vandaag. Via de verkeersinformatie horen we dat er ook nog eens 2 1/2 uur wachttijd bij de Gotthard tunnel is. Het wordt dus geen Zuid Duitsland vandaag, want we hebben geen zin om aan het eind van de avond pas aan te komen.

We besluiten daarom om in Zwitserland te blijven en we gaan naar camping Chapella in het oosten van Zwitserland. We hebben hele goede herinneringen aan de camping omdat we er in 1998 en 1999 waren. Dat waren onze eerste vakanties in het buitenland die veel indruk gemaakt hebben.

We rijden langs de camping in Bondo waar we vorige week met Wilco stonden en over de Maloja pas naar Chapelle. De camping is wat veranderd, maar de gastvrijheid en de rust is nog steeds gebleven.

Ondertussen valt het ons op dat er sneeuw gevallen is in de week dat wij in Italie waren. Want toppen waar wij stonden zijn nu met een dun laagje sneeuw bedekt.

 Van Mirjam horen we dat ze rond 9 uur thuis zijn. Ze hadden ook last van wachttijd en files. Gelukkig maar dat ze al zo vroeg vertrokken waren.