Vandaag is het een prachtige zomerdag. Het weer is mooier dan in de hele zomervakantie. Het is een vrije zaterdag met veel activiteiten:

  • Naar Nijmegen om vloerbedekking te leggen op de kamer van Mirjam.
  • Van Nijmegen naar Geertruidenberg voor een bezoek aan moeder.
    Onder weg eten we ons brood op aan de maas bij Ravestein.
  • Terug naar huis met het laatste gedeelte een lange duurloop van ruim 30 km.

Hanny zet mij bij Zeist uit de auto (Afslag Den Dolder – Zeist). Het is prachtig weer om te lopen maar wel wat warm en benauwd; veel drinken dus. Ik loop een lekker vlot tempo; 5:30 min. per km. Vanaf Zeist naar het kruispunt net voorbij de Piramide van Austerlitz loop ik gewoon langs de doorgaande weg. Daarna probeer ik over binnendoor weggetjes en paadjes te lopen. Dit doe ik door mijn Garmin zo in te stellen dat hij mij de richting naar huis wijst. Het is dan de uitdaging om de paden/wegen te vinden die in de richting van het doel (thuis) gaan.

Het eerste deel van de tocht gaat via landgoed "De Treek" tussen Leusden en Woudenberg. Het is prachtig om te zien hoe de heide bloeit.

Na deze heide zet ik koers richting de Glind. Tot 20 km loop ik lekker. Daarna wordt het lastiger. Het drinken is op en ik voel me steeds leger. Ik had meer moeten eten en meer drinken mee moeten nemen.

Het kost moeite maar bij De Glind kom ik tot de conclusie dat het zo niet goed gaat. Daarop bel ik naar huis en komt Hanny mij tegemoet per fiets met eten en drinken. Dat zorgt voor nieuwe moed. Toch besluit ik om niet verder te gaan lopen maar samen op de fiets de tocht naar huis voor te zetten.

Zo'n ervaring is niet leuk, maar wel leerzaam.