Gisteren hebben we een behoorlijke wandeling gemaakt. Zo’n 680 meter stijgen is voor de eerste echte wandel-dag niet niks. Normaal gesproken wandelen we een dag en daarna houden we een rustdag. Maar deze keer niet want vandaag (donderdag) is het prachtig weer, maar voor morgen (vrijdag) wordt regen voorspelt. Dus besluiten we om vandaag weer te gaan wandelen. We hebben gisteravond samen een wandeling uitgekozen, maar als we vanochtend voor onze tent zitten zien we ineens wandelaars aan de overkant van het water lopen. Snel gekeken op de kaart en warempel daar loopt een wandelpad. Dat pad brengt je naar het dorpje Plampinet. Dat dorpje ligt iets lager in het dal dan de camping, dus dat lijkt ons een prima wandeling. Na de koffie starten we en al heel snel zien we onze tent staan, terwijl wij aan de andere kant van het water lopen.

 

We lopen rustig verder. Het pad is overwegend goed, soms is het wat steil maar niet zo steil als gisteren. Om half 12 bereiken we Plampinet. We lopen door het dorpje en ontdekken een hele oude kerk. Helaas is de kerk niet meer in gebruik en is hij dicht. De kerk is bekend om zijn prachtige muurschilderingen. Als we het goed begrijpen kun je kerk op zaterdag en zondag bezichtigen en dus ook die muurschilderingen bekijken Dat houden we in ons achterhoofd  Omdat we tijd genoeg hebben en het heerlijk weer is nemen we plaats op het bankje tegenover de kerk en brengen daar wat tijd al lezend door. Na de lunch zetten we weer koers naar de camping.
Op een bepaald moment kunnen we kiezen om langs de weg te blijven lopen of wat af te buigen naar rechts. We besluiten het laatste te doen Dat hebben we geweten, want het is een behoorlijk stuk stijgen. Maar onze inspanning wordt beloond want als we ‘boven’ zijn kunnen we over een weg terug lopen naar het dorp van de camping. We hebben hier een prachtig uitzicht op het dal. En even verder lopen we door een ware bloemenzee met ook weer een mooi uitzicht.

In het dorp doen we wat inkopen voor onze favoriete avondmaaltijd. Sla, met witten bonen in tomatensaus. We bestellen hier brood voor morgen want vandaag kwamen we er opeens achter dat er een week lang geen brood op de camping bezorgd wordt. De winkelier verkoopt ook koud bier. We laten ons dat heerlijk smaken op de camping.

Tijdens het eten worden we getrakteerd op een fikse bui met onweer. Maar gelukkig is het van korte duur.