Vandaag vertrekken van de camping in Bourget de Lac en zetten we koers naar Nevache. Het is geen heel lange reis, maar het duurt toch altijd langer dan we denken. Maar we hebben vakantie dus haasten we ons niet. Tot Briancon kunnen we lekker doorrijden. Hier stoppen we nog even om de auto wat op te laden.


maar als we het dal in rijden naar NĂ©vache gaat het een stuk langzamer. De weg wordt steeds smaller, steiler en bochtiger. Vlak voor NĂ©vache is een camping “La Lame”, maar die passeren we want we hebben onze zinnen gezet op een kleine primitieve camping een kilometer of 3 voorbij het dorp in Fontcouverte, Fontcouverte is een gehucht met 3 huizen en een camping. Die laatste 3 km duren heel lang wat iedere keer als we een auto tegenkomen moeten we ergens wachten of capriolen uitvoeren om elkaar te passeren. Eindelijk komen we aan bij de camping en het is er prachtig. Dat er geen stroom was wisten we, maar dat er ook geen bereik voor je mobiele telefoon was, wisten we niet.
Het lijkt ons niet verantwoord om hier een week te gaan staan zonder bereik te hebben. We keren dus terug en ‘vestigen’ons dus toch maar op de camping die we eerder gepasseerd zijn.


Hier is bereik voor je mobiele telefoon. We vinden een prachtige plaats aan het water. We hebben voor onze tent een mooi uitzicht op het water en we zien de bergen liggen. Wat wil je nog meer in je vakantie?

Als we onze tent geinstalleerd hebben besluiten we dat we de tijd hier goed beginnen en we gaan op zoek naar een restaurant. We vinden een restaurant waar het druk is. Het is moeilijk om een keuze te maken wat we zullen eten, want de serveerster spreekt geen Engels. We kiezen 3 soorten vlees, die op steenkool gebakken zijn. Althans wij denken dat ze daarop gebakken zijn. Tot onze verbazing krijgen we het vlees rauw op een bord met een soort kleine barbecue. Het is even wennen maar het smaakt heerlijk.